Vripack trawler renovatie

“Geef ons Vripack motorjacht een tweede leven, zodat wij in alle vrijheid langdurig aan boord kunnen verblijven.” Dat was de uitdaging en opdracht bij dit refit project en de wens van de eigenaren om in dit proces volledig ontzorgd te worden. Na een inventarisatie aan boord en het opstellen van een wensenlijst werden er afspraken gemaakt met een gerenommeerde bootstoffeerder. Instyling bepaalde met de klant welke materialen er gebruikt zouden gaan worden.

Bootstoffering vervangen

De inmiddels verjaarde oude bootstoffering werd vervangen door een trendy grijze suède lookalike. De vullingen van de zit- en rugkussens was toe aan vernieuwing, de oude kussens bleken geen veerkracht meer te hebben. Na meer dan 10 jaar intensief gebruik en blootstelling aan wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid ontstaat er slijtage. Behalve vlekken en verkleuring valt de stof dan ook niet meer strak over de kussens. De vulling van de kussens is bepalend voor de kwaliteit, de levensduur en het comfort van de bootstoffering. Bezuinig hier niet op wanneer u de beslissing neemt om de bootstoffering te vervangen!

Nieuwe bootmatrassen

De eigenaarscabine en de gastenhutten werden voorzien van nieuw slaapcomfort. De oude bootmatrassen vertoonden kuilvorming en vochtplekken en zijn vervangen door nieuwe matrassen met lattenbodems eronder. Een lattenbodem zorgt voor een luchtstroom onder de matras zodat (transpiratie)vocht gemakkelijker verdampt en zorgt voor extra ondersteuning van de rug. De kwaliteit van de bootmatrassen hoeft niet onder te doen voor het slaapcomfort thuis. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die veel kwaliteiten bootmatrassen in alle vormen kunnen vervaardigen. Laat u goed voorlichten!

Nieuw bedlinnen van satijnkatoen en enkele accessoires hebben een frisse nieuwe sfeer gecreëerd. Achter het bed in de eigenaarscabine is een hoofdbord gecreëerd dat bestaat uit gestoffeerde panelen. Dit geeft sfeer in de slaaphut en is fijn als er in bed gelezen wordt. De grijze en beige kleuren van de stoffen zijn complementair aan het houtwerk. Weliswaar een sobere keuze, maar trendy aan boord van dit klassieke jacht.

Styling aan boord

Accessoires aan boord bepalen mede de sfeer en stijl aan boord. Bij zeegang zijn losse spullen lastige objecten die verschuiven kunnen. Om dat probleem te voorkomen zijn de leeslampen met dubbelzijdig tape vastgemaakt. Losstaande spullen blijven op zijn plek door er antislip matjes onder te leggen of te werken met klittenband systemen. Functionaliteit en schoonheid kunnen met praktische oplossingen toch samengaan aan boord van een jacht.

Een losliggend tapijt aan boord blijft strak liggen op een houten vloer met een antislip tapijt eronder. Een koude vloer voelt warmer aan wanneer er een karpet op ligt. Losse sierkussens kunnen gemaakt worden van restanten meubelstof. Ze geven extra ondersteuning en brengen sfeer aan boord. Wanneer er vocht-en vuilafstotende stoffen gebruikt worden zijn de sierkussens ook aan dek te gebruiken. Informeer hiernaar voordat u iets aankoopt of laat maken!

Ervaring aan boord en ervaring bij de productie van bootstoffering en bootmatrassen heeft geleid tot de kennis en het enthousiasme om te adviseren bij de renovatie van een motorjacht of zeilschip. Heeft u advies nodig bij de renovatie van uw jacht? Neem dan contact op voor een gesprek over de mogelijkheden.