Bootstoffering

De smaak van de klant is leidend bij de keuze van de materialen die men toepast voor het interieur aan boord van een jacht. De combinatie van kleuren en stofkwaliteiten, die bestendig zijn tegen zeewater en UV invloeden, is een belangrijke overweging die meestal niet meeweegt bij de keuze van de bootstoffering. De vorm van de bootkussens en de vulling bepalen het zitcomfort. De kwaliteit van de meubelstoffen garandeert de gebruiksduur en de uitstraling van de inrichting. De bouw of de renovatie van een boot is een tijdrovend project, waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden. Het kiezen van passend nautisch zitcomfort en slaapcomfort aan boord vereist praktisch inzicht. Stoffen en andere materialen die water- en vuilbestendig bestendig zijn hebben een langere levensduur. Ventilatie van de hutten speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van schade door vocht.

Bootkussens en bootmatrassen

Water- en vuilbestendige meubelstoffen

Voor het interieur aan boord van een jacht zijn praktische outdoor stoffen een verstandige keuze. Deze meubelstoffen zijn zacht van structuur, water en vuil afstotend, verdragen veel zonlicht waardoor ze nauwelijks verkleuren en sterk zijn. Durf te combineren met leder op de zitkussens, een geweven of imitatie suède op de rugkussens en bijpassende kleurige sierkussens voor de styling. Marineblauw is nog steeds trendy, ook azuurblauw, taupe en beige zijn de kleuren van de zee, het strand en rotspartijen en blijven gewild. Deze natuurlijke kleuren versterken het gevoel dat je aan boord één bent met de natuur.

Raamdecoratie op een boot

Raamdecoratie passend gemaakt naar de vormen van de raampartijen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen voor elk type raam maatwerk verduistering leveren. Jaloezieën die kantelbaar zijn waardoor ze naar gelang de gewenste lichtinval de ramen blinderen. Gordijnen geplooid, gevouwen of als plissé kunnen licht doorlatend of geheel verduisterend, maar ook brandwerend zijn. Bedlinnen dat afgestemd is op de kleuren aan boord. Gespecialiseerde ateliers kunnen tevens speciale maten bedtextiel vervaardigen. De materiaalkeuze van lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen bepaalt bovendien of bedlinnen verkoelend of juist aangenaam warm aanvoelt.

Meubelstoffen

Bootstoffering kiezen die past bij het schip en de gebruikers is een tijdrovende aangelegenheid. De interieurvormgever, die ervaring heeft met het leven aan boord van een boot, kan voorkomen dat er verkeerde keuzes gemaakt worden voor wat betreft meubelstoffen, maatvoeringen en materialen. Er is veel mogelijk op het gebied van de scheepsinrichting en het aanbod in de nautische wereld van materialen is enorm. Het eindresultaat van het jachtinterieur moet vooral veel plezierige uren aan boord opleveren.

Bent u aan het overwegen om de inrichting van uw jacht of boot te vernieuwen of heeft u een schip in aanbouw? Instyling heeft passie voor deskundig advies met een personal touch.