Penthouse in de Randstad

Van casco tot spectaculair wonen op de 22e etage in de Randstad, met een fascinerend uitzicht tot in de wolken. In enkele weken tijd is dit appartement in een van de hoogste gebouwen van Zaanstad omgetoverd tot een penthouse met klasse.

Van casco tot penthouse

Allereerst zijn de elektra punten in dit penthouse aangepast zodat de keuken op een andere plek geïnstalleerd kon worden. Vanaf het kookeiland kan men nu aan alle kanten naar buiten kijken. Vervolgens zijn de cv leidingen omgelegd en zijn er verticale designradiatoren geplaatst, die minder opvallend zijn. De standaard deuren met bovenlichten zijn vervangen door extra hoge deuren met onzichtbaar hang- en sluitwerk. De woonkamerdeur is in zijn geheel weggelaten waarmee een lange zichtlijn is ontstaan die de ruimte groter doet lijken.

Het uitzicht domineert

Houten lange vloerdelen, die in de breedte gelegd zijn, lopen van de woonkamer door tot in alle slaapvertrekken van het penthouse. Betonstuc wandafwerking in diverse kwaliteiten werd aangebracht in de woonkamer, de keuken en de badkamer. De indeling van de badkamer is aangepakt zodat er een royale inloopdouche, een ligbad en een breed maatwerk wastafelmeubel geplaatst konden worden.

De opstelling van de zithoek en de eethoek zijn zo gesitueerd dat het 180 graden uitzicht over de Zaan, het Noordzeekanaal en Amsterdam Noord bij alle weersomstandigheden fascinerend is. In dit penthouse in de Randstad waant men zich in de wolken bij mist, kan men de zeemeeuwen aanraken als het waait, zijn de boten te volgen tot aan de Wilhelminasluis en kan de zon gekoesterd worden vanaf het terras. Elke beleving in het appartement is intens op deze grote hoogte.

Materiaalkeuzes

Het kleurgebruik in dit penthouse in de Randstad varieert van warm wit en crèmig grijs tot vergrijst hout en zandkleurige natuursteen. De mix van stoere materialen is naturel en kleurt naar gelang de lichtinval warm of sober. Met donkere accenten lijkt het penthouse groter dan de 100 m2 die het heeft. Spelen met lange zichtlijnen en optimaal gebruik maken van het uitzicht, zijn de kernpunten van deze woningtransformatie.

Wanneer u zicht hebt op een nieuwe woonlocatie, maar niet weet hoe die optimaal te gebruiken is, laat u dan inspireren met behulp van de ervaring van de interieurvormgever. De personal touch van Instyling is bij elk project de rode draad van de inrichting.

Contact is snel gelegd als u op weg geholpen wilt worden.