Bootstoffering

De smaak van de klant is leidend bij de keuze van de materialen die aan boord van een jacht gebruikt worden. De combinatie van kleuren en kwaliteiten die bestendig zijn tegen zeewater en UV invloeden is een belangrijke overweging die meestal niet meeweegt bij de keuze van de bootstoffering, maar wel uitermate belangrijk is. De nieuwbouw of de renovatie van een boot is een tijdrovend project, waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden. Het kiezen van passend zitcomfort en slaapcomfort aan boord vereist praktisch inzicht, omdat de stoffen en andere materialen vooral water- en vuilbestendig moeten zijn en de ventilatie een belangrijke rol speelt.

Bootkussens en bootmatrassen

Water- en vuilbestendige meubelstoffen

Voor het interieur aan boord kunnen praktische outdoor stoffen een verstandige keuze zijn. Ze zijn zacht van structuur, water en vuil afstotend, kunnen veel zonlicht verdragen zonder te verkleuren en zijn sterk. Durf te combineren met leder op de zitkussens, een geweven of imitatie suède op de rug-kussens en bijpassende kleurige sierkussens. Het marineblauw is nog steeds trendy, maar mag ook plaatsmaken voor azuurblauw en taupe, de kleuren van de zee, het strand en rotspartijen. Het versterkt het gevoel dat je aan boord één bent met de natuur.

Raamdecoratie op een boot

Raamdecoratie kan passend gemaakt worden naar de vormen van de raampartijen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen voor elk type raam maatwerk leveren. Jaloezieën kunnen gekanteld worden naar gelang de lichtinval onderbroken moet worden. Gordijnen kunnen licht doorlatend of geheel verduisterend, maar ook brandwerend zijn. Bedlinnen kan afgestemd worden op de kleuren aan boord en tevens in veel standaard of speciale maten vervaardigd worden. De materiaalkeuze bepaalt bovendien of bedtextiel verkoelend of juist aangenaam warm aanvoelt.

Meubelstoffen

Bootstoffering kiezen die past bij het schip en de gebruikers is een tijdrovende aangelegenheid. Hulp inroepen van een interieur vormgever, die uit ervaring het leven aan boord van een jacht kent, is tijdwinst en voorkomt dat er verkeerde keuzes gemaakt worden voor de bootstoffering en andere interieuronderdelen. Er is veel mogelijk op het gebied van jacht inrichting en het aanbod in de nautische wereld van materialen is enorm. Het eindresultaat van de uitvoering van het jacht interieur moet vooral veel plezierige uren aan boord bezorgen.

Informeer naar de mogelijkheden van deskundig advies bij de inrichting van uw jacht.