Instyling en Slabbinck

De Mirabel Slabbinck bedlinnen collectie is een selectie van uitzonderlijke stoffen van de fijnste katoen tot duurzaam Belgisch linnen, uitgevoerd in tijdloze designs die naadloos aansluiten bij elk interieur. Elk item kan als maatwerk geleverd worden in een kleursamenstelling, materiaalkwaliteit en afmeting naar keuze.

Gepersonaliseerd bedlinnen

De zoektocht naar een kwalitatieve stof begint bij de selectie van de vezels. Deze kunnen onder meer onderscheiden worden op basis van de bodem en het klimaat waar de vezels  groeien. Het verwerken van de vezels tot hoogwaardige stoffen is een metier op zich. Naast de kwaliteit van de vezels en de verwerking hiervan, speelt ook de thread count een rol bij de selectie van kwalitatief bedlinnen. De Thread count geeft de weefdichtheid van een stof aan, wat de hoeveelheid draden per vierkante inch is. Om een hogere thread count te verkrijgen, worden verschillende draden getwijnd tot fijn en sterk garen. Doordat deze fijne garens strak geweven worden, voelt de stof zachter aan en glanst ze meer.

Afhankelijk van het gewenste comfort kan er een ander type weving gekozen worden. Satijn weving is een weving met één draad boven en drie draden onder. Door deze strakke weving heeft de stof een glanzende luxueuze uitstraling en valt die soepel en warm rond het lichaam. Perkaal weving betekent dat er één draad boven en één draad onder geweven wordt. Hierdoor ziet de stof er matter uit en voelt deze koel en crispy aan.

Long staple katoen is het beste katoen ter wereld, het wordt onderscheiden van andere natuurlijke vezels door de grote zuiverheid, de uitzonderlijke lengte van de vezel, de fijnheid en de superieure sterkte. Hierbij worden de korte vezels verwijderd en ontstaat er een sterke draad die zacht aanvoelt en minder kans op pilling heeft.  

Het FIBRAFINA® handelsmerk staat garant voor stoffen van superieure kwaliteit van Extra-long staple katoen met een uitzonderlijke look & feel. Het unieke vakmanschap dat samensmelt met de onevenaarbare kwaliteit van de extra-long staple vezels creëert sublieme stoffen die zeer dicht geweven zijn, zijdezacht aanvoelen en een luxueuze glans geven. Slabbinck biedt de Sonata die super zacht aanvoelt, maar tegelijk ook crispy aanvoelt door de perkaal weving met een 665 thread count. De Sinfonia geeft een weelderige glans met een ultrazacht gevoel dankzij de satijn weving met een 750 thread count.

Giza 45 behoort tot de allerbeste katoenvezels die er bestaan. Giza katoen wordt alleen op geselecteerde gronden in de Nijlvalei gekweekt en wordt met de hand geplukt en verwerkt. De uiterst fijne, lange en gelijkmatige vezels geven een uniek zijdezacht gevoel en glans. Dit is de crème de la crème van het katoen. Een zijde look en feel met het gebruiksgemak van katoen.

Belgian linen is een geregistreerd handelsmerk van de Belgian Flax and Linen Association. Dit is een handelsvereniging die bedrijven vertegenwoordigt die vlas kweken en verwerken in België. Om dit label te mogen gebruiken moet er aan een aantal strikte kwaliteitsnormen voldaan worden en moet de stof in België geweven zijn. Linnen is een duurzame en hypoallergene stof die zeer goed vocht absorbeert. Het geeft een fris gevoel in de zomer en houdt u warm in de winter. Een unieke eigenschap is hoe vaker linnen gewassen wordt, hoe zachter en comfortabeler de stof wordt. Het kreukende karakter van linnen creëert de natuurlijke en nonchalante look die eigen is aan de stof.

De collectie is enorm uitgebreid en het samenstellen van een maatwerk set bedlinnen vergt aandacht. Desgewenst komen wij bij u thuis om mee te denken over de kwaliteit en de juiste kleuren. Deze producten gaan eindeloos lang mee en zijn een tijdloze investering.

Heeft u interesse in de exclusieve collectie bedlinnen of badlinnen van Mirabel Slabbinck? Neem dan contact op om de mogelijkheden te ervaren.