Goed slapen versterkt de weerstand

Het belang van goed slapen is alom bekend en in onderzoek veelvuldig aangetoond. Tijdens de slaap vindt zowel lichamelijk als geestelijk herstel plaats zodat je weer vol energie aan een nieuwe dag begint. Een goede nachtrust is onder andere bevorderlijk voor je concentratie en reactiesnelheid, en je bent beter bestand tegen stresssituaties. Ook sta je positiever in het leven, ben je productiever en besluitvaardiger. Maar minstens zo belangrijk, nu misschien wel meer dan ooit, is dat goed slapen een belangrijke bijdrage levert aan je weerstand en gezondheid.

De bijdrage die slapen, naast gezonde voeding, levert aan een sterk immuun- en afweersysteem mag volgens wetenschappers niet onderschat worden. Voldoende en kwalitatief goede slaap speelt een essentiële rol in de afweer van het lichaam tegen ziekten.

Hoe werkt dit precies?

Het immuunsysteem zorgt tijdens de slaap voor de afgifte van beschermende stoffen. In het geval van o.a. infecties of tijdens stressvolle periodes zorgt het lichaam voor extra productie van deze stoffen, om ziektes tegen te gaan. Als er onvoldoende geslapen wordt, kan het lichaam niet voldoende van deze stoffen en anti-lichamen aanmaken. Slecht of te weinig slapen kan er dus toe leiden dat je bevattelijker wordt voor infecties.

In deze onzekere tijd, waarin de wereld kampt met een ernstige infectieziekte, is het daarom belangrijk om bewust te zijn van de waarde van een goede nachtrust. Voor een goede slaap zijn een aantal zaken van belang. Eén daarvan is zondermeer het hebben van een goed bed met een op maat gemaakte matras, die voldoende ondersteuning en comfort aan je lichaam bieden, tezamen met een goed ventilerend vermogen. Alleen dan kun je helemaal tot rust komen.

Instyling heeft ervaring in de wereld van slaapcomfort, het ontwerpen en produceren van bedden en de bijbehorende matrassen. Elk lichaam heeft andere behoeften en wensen ten aanzien van ondersteuning en ontspanning tijdens de slaapuren. Samenwerking met gerenommeerde producenten, die hoogwaardige materialen gebruiken en maatwerk oplossingen kunnen bieden vinden wij belangrijk, evenals een goede prijs-kwaliteit verhouding. Lees ook het artikel “De wetenschap van een goed matras” van Dr. Geert Mahieu.

Neem contact op als u meer wilt weten over slaapcomfort en passende ondersteuning voor het lichaam. Bezoek de webshop voor bedtextiel en slaapbenodigdheden.