Hoofdkussens

Een hoofdkussen moet de druk van de lichaamsdelen opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies een hoofdkussen met de juiste ondersteuning, zodat de nekspieren en nekwervels ontspannen.

Ondersteuning van hoofd en nek

De slaaphouding verschilt van mens tot mens. Een buikslaper heeft een laag kussen nodig en een rugslaper een wat hoger kussen. Voor een zijslaper is een kussen met meer stevigheid belangrijk. De hoogte van een hoofdkussen is afhankelijk van de matras en van de lichaamsbouw. De wervelkolom moet bij elke houding de juiste ondersteuning krijgen. Het kiezen van een kussen is daarnaast ook zeer persoonlijk.

Een hoofdkussen gevuld met Dons en Veertjes voelt zacht aan en kan vervormd worden naar behoefte van ondersteuning. Er zijn zachte en stevige kussens, afhankelijk van de hoeveelheid en het type dons. De kwaliteit en hoeveelheid dons bepaalt de prijs van een dergelijk kussen. Een dons gevuld hoofdkussen kan als box-model maar ook als model met een curve (nekuitsparing) geleverd worden.

Een hoofdkussen gevuld met Kapok van de kapok boom is zachter en lichter dan katoen. Het heeft een goede vocht opnemende en dus ademende werking en droogt snel. Een dergelijk kussen gaat minder lang mee en zal af en toe nagevuld moeten worden. Het box-model heeft een batist tijk, het model met een curve (nekuitsparing) heeft een tijk van Percal.

Voor wie een Vormvast hoofdkussen prefereert en tevens de zachtheid van dons wil is een kussen met een kern van Vita Talalay latex met aan beide zijden een laag Ganzendons ideaal. Dit hoofdkussen bestaat in een soft, medium en firm kwaliteit en heeft een nekuitsparing. De kern van het kussen is verwisselbaar en wordt geleverd met tevredenheidsgarantie. De Vita Talalay latex is de beste voor mens en milieu, heeft een Cradle to Cradle certificaat en biedt een uitstekende vocht regulatie. Een Neksteunkussen met dons en latex heeft vier aparte kamers die gevuld zijn met 70% dons. De voorste kamer is gevuld met Vita Talalay latex en geeft hierdoor een hogere spierontspanning. De Talalay neksteun kan gewisseld worden. Het middelste compartiment is iets lager wat de rugslaper een optimaal comfort biedt. De compartimenten zijn ieder afzonderlijk gevuld ter voorkoming van het verschuiven van de vulling.

Voor jonge mensen is er een Kinderkussen ontwikkeld, gevuld met Powerfill.

Een Sluimerrol kan extra comfort geven in bed. Het is leverbaar in de afmetingen 15 x 40 cm, 16 x 110 cm en 25 x 90 cm en is leverbaar met een vulling van veertjes, dons, synthetisch of kapok. Het Zitsupport kussen geeft ondersteuning om in bed te lezen of tv te kijken. Het kussen heeft een rits en kan naar behoeven gevuld worden. Het wordt geleverd met een wasbare sloop. Om te slapen in de auto, de trein of het vliegtuig bestaat er een Reiskussen. De afmeting is 45 x 50 cm en is leverbaar met een vulling van dons, een combinatie van dons met latex en synthetisch. Het wordt geleverd met een wasbare sloop en een stevige tas.

Deze artikelen zijn verkrijgbaar in de webshop. Van dit producten zijn meerdere varianten leverbaar. Informeer als u meer wilt weten.