Jachtstoffering

Nautische stijl en kwaliteit

De smaak van de klant is leidend bij de keuze van de materialen die aan boord van een jacht gebruikt worden. De combinatie van kleuren en kwaliteit die bestendig is tegen zeewater en UV invloeden is een belangrijke overweging die meestal niet meeweegt, maar uitermate belangrijk is. De nieuwbouw of de renovatie van een jacht is een tijdrovend project waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden. Het kiezen van zit- en slaapcomfort aan boord vereist een meer praktisch inzicht, omdat materialen vooral water- en vuilbestendig moeten zijn en de ventilatie een belangrijke rol speelt.

Voor het interieur aan boord kunnen praktische outdoor stoffen een verstandige keuze zijn. Ze zijn zacht van structuur, water en vuil afstotend, kunnen veel zonlicht verdragen zonder te verkleuren en zijn sterk. Durf te combineren met leder op de zitkussens, een geweven of imitatie suède op de rugkussens en kleurige sierkussens. Het marineblauw is nog steeds trendy maar mag ook plaatsmaken voor azuurblauw en taupe, de keuren van de zee, het strand en rotspartijen. Het versterkt het gevoel dat je aan boord een bent met de natuur.

Raamdecoratie kan passend gemaakt worden naar de vormen van de raampartijen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen voor elk type raam maatwerk leveren. Jaloezieën kunnen gekanteld worden naar gelang de lichtinval onderbroken moet worden. Gordijnen kunnen licht doorlatend of geheel verduisterend, maar ook brandwerend zijn. Bedlinnen kan afgestemd worden op de kleuren aan boord en tevens in veel standaard of speciale maten vervaardigd worden. De materiaalkeuze bepaalt bovendien of bextextiel verkoelend of aangenaam warm aanvoelt.

Veel keuzes om te maken en voor de leek een tijdrovende aangelegenheid. Hulp van een adviseur die uit ervaring weet hoe het leven aan boord van een jacht is scheelt tijd en voorkomt dat er verkeerde keuzes gemaakt worden. Er is veel mogelijk en het aanbod is enorm. Het eindresultaat moet vooral veel plezierige uren aan boord van een jacht bieden.

Keuzestress vermijden? Informeer naar de mogelijkheden van deskundig advies bij de inrichting van uw jacht.