Wonen in de wolken

Penthouse aan de Zaan

Op de 22e verdieping van een appartementsgebouw in Zaanstad werd een volledig casco opgeleverd appartement omgetoverd tot een fantastisch penthouse met zicht op Amsterdam noord, het Noordzeekanaal en de Zaan. In de wolken onder grijze weersomstandigheden en elke dag genieten in figuurlijke zin. Hoge deuren, betonlook wandafwerking, houten vloeren, open wandkasten en een bijzonder verlichtingsplan bezorgen de bewoners 365 graden woongenot op grote hoogte.

Het uitzicht domineert

Bij de indeling is rekening gehouden met het geweldige uitzicht. Vanuit de keuken, de eethoek of de zithoek is er zicht op de metropool. Het verlichtingsplan werd aangepakt zodat veel armaturen ingebouwd konden worden en er nauwelijks bedrading te zien is. De grote loungebank is modulair, kan in elke afmeting en in veel stof- of leersoorten uitgevoerd worden. De keuken- en badkamerkasten zijn op maat gemaakt door een interieurbouwer. De lampenkappen zijn op maat en kleur geleverd door een lampenkappenatelier.

Veel objecten zijn maatwerk zoals lampenkappen, bedlinnen en karpetten. Door te spelen met afmetingen en kleursamenstellingen wordt het eindresultaat net iets specialer. Bij dit project is gekozen voor oversized vormgeving waardoor het penthouse groter lijkt dan de oppervlakte doet vermoeden.

Instyling denkt in ruimtelijke mogelijkheden en zoekt oplossingen voor beperkingen. Meer weten? Neem contact op voor een creatief gesprek.