Wat is levensloopbestendig wonen

Een woning die voorzieningen heeft, die erop gericht zijn om te blijven wonen wanneer u in de toekomst misschien minder goed ter been bent, noemen we levensloopbestendig. Een levensloopbestendige woning is een woning die geschikt is voor bewoners van alle leeftijden en verschillende fysieke mogelijkheden. Het concept van een levensloopbestendige woning richt zich op het creëren van een comfortabele en veilige omgeving, die kan worden aangepast aan veranderende behoeften en mogelijkheden van bewoners.

Wonen nu en in de toekomst

Het concept van levensloopbestendig wonen wordt steeds belangrijker naarmate de bevolking vergrijst en mensen langer zelfstandig willen blijven wonen. Door ervoor te zorgen dat huizen geschikt zijn voor bewoners van alle leeftijden en fysieke vermogens, verbetert levensloopbestendig wonen de kwaliteit van leven en is de behoefte aan verhuizen naar verzorgingscentra of andere zorgfaciliteiten lager.

Welke voorzieningen zijn levensloopgeschikt

Bij levensloopbestendig wonen wordt rekening gehouden met verschillende aspecten zoals de toegankelijkheid van de woning, de indeling en het ontwerp van de verschillende ruimtes. Eventuele aanpassingen, die de veiligheid en de beveiliging van de woning garanderen, verhogen het comfort. Denk aan een woning die gelijkvloers en drempelloos is. De slaapkamer en de badkamer zijn op de begane grond gesitueerd. De badkamer heeft een inloopdouche, er zijn beugels indien nodig en de vloer is antislip.

De deuren in de levensloopbestendige woning woning zijn breed genoeg om een rolstoel doorgang te verlenen. Eventueel zijn er automatische deuropeners aangebracht. Wanneer dat nodig is kan er in de slaapkamer een seniorenbed geplaatst worden, dat op veel manieren in hoogte verstelbaar is. Naast het bed is ruimte voor een tillift, een rolstoel of een aangepaste stoel. De gehele woning is voorzien van goede verlichting, die eventueel door middel van bewegingsmelders aangestuurd kan worden. In de keuken zijn apparatuur en werkbladen op een passende hoogte aangebracht waardoor men vanuit de keuken betrokken is bij de activiteiten in de woonkamer.

De SR Style levensloopwoning

De SR Style levensloopwoning is door Instyling in samenwerking met een gerenommeerde woningbouwer ontwikkeld. Het is een sfeervolle aangepaste woning van hout, die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fysieke vermogens. Het doel van deze woning is om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel in hun huis kunnen blijven wonen, ongeacht of ze jong, oud of gehandicapt zijn.

Naast de eerder genoemde voorzieningen zijn we bij Instyling van mening dat de beleving met de buitenwereld belangrijk is. Ook wanneer u minder goed ter been raakt wilt u genieten van de tuin. De SR Style levensloopwoning heeft dubbele openslaande deuren en een terras rondom. Met een rolstoel kunt u vanuit de woonkamer en de slaapkamer naar buiten. Buiten is hiermee een verlengstuk van binnen waarbij rekening gehouden is met een gedeeltelijk overdekt terras. De grote raampartijen zorgen voor uitzicht op de tuin, die met een praktische indeling en goede verlichting groter lijkt. Ook vanuit het bed is de beleving met de buitenwereld prettig en is men betrokken bij de tuin. Het ervaren van geuren, kleuren en vormen draagt bij aan levensvreugde.

De SR Style levensloopwoning is in uw stijl uit te voeren met materialen die passen bij uw smaak. De inrichting van de woning wordt samen met u uitgedacht en is een samenvoeging van bestaande en eventueel nieuwe meubelen. Door kleuren en vormen toe te voegen is de woning één geheel en past deze als een goed zittende jas. Afwerking van de buitengevel, de muren, de vloeren en de keuze van het meubilair zijn naar uw smaak en wens vorm te geven. Instyling denkt in praktische oplossingen voor optimaal woongenot en levensgeluk.

Wilt u meer weten over levensloopbestendig wonen of de SR Style levensloopwoning? Neem contact op en we vertellen u meer over de mogelijkheden.