Bedtextiel van atelier Slabbinck

“Geluk zit hem in details”, een uitspraak van Mirabel Slabbinck als het om het met de hand vervaardigde bedlinnen gaat dat sedert 1903 door het Belgische atelier ontworpen wordt. Een toegewijd team van vakbekwame mensen levert de hoogste kwaliteit, waar ook ter wereld. Is dit luxe of de sublieme toets die het verschil maakt tussen mooi en magistraal? Waarschijnlijk wel. Echter verveelt de aanschaf van deze producten nooit verveelt en doorstaat het de tand des tijds eindeloos, ook wanneer smaken en inzichten veranderen.

In het Belgische atelier van Mirabel Slabbinck wordt gewerkt met de fijnste materialen. In Brugge vinden designers inspiratie in de natuur, gaan vakmensen tot het uiterste om hun klanten te dienen en maatwerk te realiseren. Eeuwenoude technieken worden sinds meer dan een eeuw toegepast om uiting te geven aan hedendaagse schoonheid en comfort. De fijnste natuurlijke materialen geven uiting aan de kwaliteit van duurzaam gecreëerde producten.

Organische vondsten

Ideeën ontstaan uit een pallet van diepe kleuren en heldere tonen. De collectie kenmerkt zich door grillige lijnen en veranderende getijden, organische vondsten en rustieke elementen. De verwerking van stoffen, zoals onder andere extra lange vezelkatoen, gebeurt zo duurzaam mogelijk. Zelfs de stofresten van longstaple katoen en voorgewassen linnen worden hergebruikt als verpakkingsmateriaal.

Bedtextiel, badlinnen en tafellinnen

Elk dessin van de Mirabel Slabbinck collectie kan in een textielsoort naar wens en in een kleurencombinatie naar eigen smaak samengesteld worden. Tailormade bedlinnen wordt in elke gewenste maat vervaardigd, zodat de gebruiker altijd een passende set lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen, handdoeken of tafellakens in huis heeft. Combinaties van stofsoort, dessin en kleur zijn naar wens samen te wtellen waardoor de collectie nooit verveelt en elk item altijd uniek is. De uitstraling van ieder product is ongeëvenaard, zij behouden hun glans en textuur gedurende vele jaren en wasbeurten.

Keuzes maken

Hoe stelt u een set bedtextiel of badlinnen samen? U kiest een dessin in een favoriete kwaliteit Egyptische katoen of Giza katoen in een satijnweving of een perkaalweving, of een linnen stof. Uit het kleurenpallet satijnlint, grosgrain lint of visgraat lint, dan wel Madeira of Gunold borduurgaren maakt u een keuze. U creëert op deze manier een unieke set bedlinnen of badtextiel. Speciale items zoals een naam, een logo of familiewapen kunnen op het textiel door middel van borduring aangebracht worden. Ook de afmeting van een dekbedovertrek, laken of kussensloop kan naar behoefte besteld worden.

Egyptische en Giza katoengaren

Egyptische katoen is de beste katoensoort ter wereld. Deze katoenkwaliteit onderscheidt zich door extra lange vezels en een grote zachtheid. Egyptische en Giza katoen voelt zacht aan op de huid, is sterk, koel en ademend, en kan veel vocht absorberen. De vezels van Egyptische katoen zijn sterker en zachter dan die van andere katoensoorten. Het materiaal gaat hierdoor langer mee en staat bekend om zijn ongeëvenaarde zachtheid.

Rustgevende slaapomgeving

Slapen in een rustgevende en sfeervolle omgeving draagt bij tot algeheel herstel van het lichaam. In tijden van onrust, ongemak en stress zijn de nachtelijke uren van belang om het lichaam sterk te maken. Ondersteuning en ventilatie van de matras ontspant de spieren en zorgt voor een goede houding tijdens het slapen. De combinatie van een goed bed, een ondersteunende matras en bedlinnen dat zacht aanvoelt dragen bij aan de kwaliteit van goed slapen.

Instyling is dealer van de maatwerkproducten van Mirabel Slabbinck. Indien gewenst komen wij bij u thuis om de collectie te tonen en alles af te stemmen op uw interieur. Wilt u meer weten over onze werkwijze en service, maak dan een afspraak.