Vloerretour by Cotap

Een mooi nieuw initiatief om afvalresten van producten te recyclen heeft Cotap geïntroduceerd met Vloerretour, hét Nederlandse recycle initiatief. Met Vloerretour worden pvc snijresten kosteloos opgehaald om ze vervolgens met een partner tot nieuwe producten ten behoeve van verschillende nieuwe grondstoffen te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe industriële vloeren of rijplaten. Er worden niet alleen pvc snijresten van Cotap vloeren meegenomen, maar ook nog eens van alle andere merken. Hoe mooi is dat?

PVC vloerdelen recycling

Vloerretour is gestart vanuit de overtuiging dat rentmeesterschap stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aarde. Bij Cotap vindt men het belangrijk dat toekomstige generaties ook een groene en gezonde aarde hebben om op te leven. Men is gestart met het recyclen van de snijresten van dryback en click pvc, zonder kurk onderlaag, maar de ambitie is er om in de toekomst ook andere vloeren retour te nemen en te recyclen.

Vloerretour van Cotap is een gratis dienst waarbij de klant totaal wordt ontzorgd. Cotap haalt de pvc snijresten met eigen transport bij de klant op. Dit wordt zo efficiënt mogelijk geregeld en indien mogelijk gecombineerd met de aflevering van een nieuwe bestelling. Dit bespaart veel stortkosten, maar ook tijd.

Instyling omarmt dergelijke initiatieven van harte. In onze interieurs worden veel materialen gebruikt die geschikt zijn voor herbestemming in een andere vorm. Laten we ons bewust zijn dat het gebruik van duurzame producten meehelpt om de afvalberg te verkleinen, dus beter is voor het milieu. Voor informatie bekijkt u het filmpje van Cotap Vloerretour.