Trends in eenvoud

Het is eenvoud alom in lijnen, kleur en vormgeving. Op de diverse interieurpodia zien we een veelvoud aan materiaalcombinaties en eenvoud in het spel der lijnen. Het modebeeld zet de toon en de wereld van wonen volgt deze trend, die het gevolg is van de veranderende wereld. Wat betekent dit eigenlijk en wat moeten we ermee?

Terug naar de basis

Bewustwording van het ontstaan van consumptieproducten brengt ons terug naar de oorsprong van materialen. Hout, wol, katoen, metaal, kurk, bamboe en steen komt rechtstreeks uit de natuur en kan aan het eind van de levenscyclus van een product ook weer teruggebracht worden naar de basis. Met een minimum aan verspilling kunnen we deze materialen opnieuw gebruiken in een andere vorm. Zo zien we op de internationale beurzen steeds meer nieuwe toepassingen met oude materialen. Met de nadruk op hergebruik zien we nieuwe vormen die hun oorsprong hebben in oud design. Met andere woorden: herkenning met een knipoog naar vintage designstukken, voorzien van stoffen uit gerecyclede natuurlijke materialen.

Maak de combi

Eenvoud bekrachtigen kan door structuren en vormen te combineren, maar de rust behouden door middel van de kleur. Wit in meerdere varianten wordt sterk door het experiment te zoeken in de meervoud van structuren. Beige naast warm of fris wit geeft een subtiel accent en een optimale weerkaatsing van licht in een sombere ruimte. Ronde vormen naast rechte lijnen verzachten de strakheid. Eenvoud bij de keuze van verlichtingsarmaturen kan door middel van de vormkeuze een sterke aanvulling zijn.

Uitdagende zoektocht naar eenheid

Hebben we niet allemaal dierbare meubel- of kunstobjecten in huis die het waard zijn om een tweede leven aan te gaan? En lopen we niet vaak aan tegen verschil in inzicht en smaak in hetzelfde huishouden? Hoe maak je daar een eenheid van zonder verspilling of het toegeven aan hebzucht? Bij Instyling streven we naar de verbinding van elementen en pakken dat aan met een personal touch. Hierdoor ontstaan telkens opnieuw unieke interieuroplossingen en is elk project een samensmelting van objecten die een inrichting meer dan persoonlijk maakt.

Benieuwd naar de personal touch in onze dienstverlening? Verspil geen tijd en moeite aan verkeerde keuzes, maar durf te contacten.