Loft voor vakantie

Een 60er jaren appartement in het zuiden van Frankrijk is op verzoek van de opdrachtgever leeg gesloopt. Compact wonen op 38 m2 was de wens waarin de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer samensmelten tot één geheel. Het fantastische uitzicht over de Middellandse Zee was de basis om de binnenmuren maximaal uit te breken, zodat vanuit alle hoeken het uitzicht een prominente rol speelt. Dit appartement aan de boulevard van een populaire Zuid-Franse badplaats is de ultieme vakantieloft geworden.

Ruimte creëren

De opkomende zon en de avondzon ervaren, vanuit de keuken de zee zien, de vloeren laten doorlopen op het terras en als uitdaging de 3 m2 doucheruimte vergroten zodat er een volwaardige badkamer ontstond, waren de aandachtspunten van dit renovatieproject. Het heeft geresulteerd in een vakantieloft waarin slechts de badkamer afgesloten bleef. In dit vakantieloft is de moderne keuken geïntegreerd in de woonkamer. Het slaapgedeelte is door middel van een open kastenwand afgescheiden van het woongedeelte. De travertin multi-formaat vloertegels zijn doorgetrokken op het terras, waardoor het appartement groter lijkt. De geïntegreerde kastenwand in het slaapgedeelte is deels opgeofferd om de badkamer te vergroten, waardoor er ruimte is ontstaan om een royale wastafel te plaatsen.

Elementen die het geheel groter doen lijken

Om het vakantieloft een Mediterrane sfeer te geven zijn turquoise en zandkleurige materialen gebruikt. De zalmroze gevelkleur van het oude appartementsgebouw is de basis geweest voor de keuze van het kleurpallet. Hiermee is rust gecreëerd en lijkt deze vakantieplek groter. Het schijnsel van de buitenverlichting doet met zijn schaduwwerking de gehele loft royaler lijken.

Wilt u meer weten over compact wonen? Neem contact op en verbaas u over de mogelijkheden.