Interieurtrends

Natuurlijk wonen is een wereld waarin we steeds meer behoefte hebben aan zachtheid en puurheid die aansluit bij de natuur. Het thuis werken heeft velen ertoe bewogen om een woonplek te creëren waar in beperkte afzondering gepresteerd kan worden. Het huiselijke leven heeft moeten inboeten om ook het zakelijke een eigen plek te geven.

Schoonheid hebben we nodig, voor de noodzaak ervan zoeken we een excuus

In de interieurwereld zien we een trend van hergebruik van materialen, het gebruik van zachte kleuren en de toepassing van ronde vormen. We zijn ons bewust dat de afvalberg een probleem is en de harde werkelijkheid de behoefte opwekt om naar zachtheid te zoeken. Een deel van de plastic afvalberg wordt getransformeerd tot meubelstoffen. De variatie in gerecyclede materialen wordt steeds groter, de toepassing wordt talrijker, zowel binnenshuis als buiten. In de meubelindustrie zien we steeds meer ronde vormen die appelleren aan de organische vormen in de natuur. Ronde lijnen duiden op zachtheid, volumineuze meubelstukken vullen de ruimte om de leegheid uit te bannen.

Combinaties in vorm en kleur

Kleuren uit de natuur zijn in de basis van een interieur nog altijd een statement voor de lange termijn. Natuurlijke materialen als wol en katoen zijn duurzaam en worden in vele designs telkens opnieuw vormgegeven. Een vloerkleed verbetert de akoestiek in een ruimte. Natuurlijke materialen zijn herbruikbaar en tevens afbreekbaar. Organische vormen accentueren de natuur en brengen rust in het interieur.

Op waterbasis samengestelde kalkverf geeft een natuurlijk effect op muren en maakt een steriele ruimte levendig. Oneffenheden worden hiermee weggewerkt, er ontstaan kleurnuances die een steriele nieuwbouwomgeving meer puurheid geeft. Eenvoud wordt versterkt wanneer de combinatie van kleuren kracht uitstraalt. Beige, greige (een beige-grijs menging) oudroze en mosterdgeel versterken bijvoorbeeld warm wit en elementen van hout.

Grafische patronen, die herkenbaar zijn in de natuur, worden door veel ontwerpers en producenten toegepast bij de ontwikkeling van nieuwe materialen. Recycling van afvalproducten krijgt steeds meer aandacht bij de productie van o.a. nieuw meubilair.

Telkens op zoek naar schoonheid in zijn meest pure vorm en ons bewust van de behoefte aan duurzaamheid zoekt Instyling naar producten die ertoe doen. Keuzes maken is moeilijk, wij reiken u de helpende hand en zoeken de weg in het woud der keuzes. Wij werken o.a. met de bedlinnen en badlinnen collecties van Mirabel Slabbinck, Dommelin en Cawö, verfproducten van l’Authentique, stoffen van JAB en vloerkleden van Now Carpets.

Wilt u natuurlijk wonen? Zoek contact en laat u leiden bij de zoektocht naar natuurlijke materialen en interieuritems. Neem ook een kijkje in de webshop.