Hoeslakens in afwijkende maten

Bootmatrassen, caravankussens of maatwerk bedden in bijzondere vormen hebben afwijkende maten matrassen met soms schuine of scheve kanten, gekke hoeken of bijzondere rondingen. Met de nodige ervaring en een aantal ateliers in ons netwerk die daar hun hand niet voor omdraaien kunnen we ook aan die vraag voldoen.

Satijnkatoen, Percal of Jersey

Op basis van een matrasmal kunnen hoeslakens in alle mogelijke vormen vervaardigd worden. Niets is storender dan een laken dat niet blijft zitten en telkens loskomt van de matras. Satijnkatoen 300TC en 600TC is licht glanzend en laat zich makkelijk strijken, Percal 200 TC is knisperend fris en Jersey katoen heeft een fijne stretch. Er zijn veel kleuren beschikbaar en elk seizoen leveren diverse fabrikanten weer een nieuw kleurenpallet dat past bij de trend van dat moment.

Een matrasmal kan gemaakt worden door het bovenblad van de matras na te trekken. Gebruik plastic of stevig papier en vermeld op de mal ook de maten als ook bijzonderheden zoals schuine kanten (bij een bootmatras die tegen de romp van het schip aan ligt). Zijn er speciale kleurwensen? Informeer dan naar de huidige voorraad beschikbare stoffen. Op basis van de stof kwaliteit wordt de prijs berekend van het hoeslaken. Omdat het om maatwerk gaat bieden wij altijd een set van drie items aan, bijvoorbeeld één molton en twee stuks hoeslaken.

Bijzondere vormen

Meer weten en speciale wensen? Neem contact op voor maatadvies hoeslakens.