Contrast in rood

De toepassing van een contrastkleur versterkt de natuurlijke basis van een interieur. Vaak hoor ik dat (vooral mannen) een voorliefde hebben voor de kleur rood, maar hoe pas je die subtiel toe zonder overkill te creëren? Rood is de kleur van de liefde, heeft aantrekkingskracht en vestigt de aandacht, waardoor hij dominant kan worden en onrustig maakt. Voor een van onze opdrachtgevers was de toepassing van deze kleur een grote wens, maar subtiliteit behouden kon men niet zelf bedenken. Instyling maakte een nieuw inrichtingsplan waarbij het meubilair verschoven werd, de serre betrokken werd bij de woonkamer, rood een inspirerende touch werd en een aantal nieuwe items het woongenot vergroot hebben. Het rustgevende uitzicht over de Vinkeveense plassen werd op alle plekken in de villa optimaal benut en ook de lichtinval speelde een rol bij de nieuwe inrichting.

De serre was voorheen een aan de woning gebouwde uitbreiding. Door deze te betrekken bij de woonkamer en de lichte ruimte als eetkamer in te richten is het een gezellige plek geworden om met de familie samen te komen. De houtkachel is geïntegreerd met de houtopslag, wat een praktische oplossing is die sfeer geeft en de akoestiek verbeterd heeft.

Durf bij een dergelijke combinatie van materialen en kleuren te combineren met passende accessoires. Een karpet, een wollen plaid en goede accentverlichting in combinatie met dierbare kunstwerken, die in dit project beter tot hun recht zijn gekomen.

Ontbreekt het aan inspiratie en inzicht? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en neem een kijkje in de webshop.