Loft voor vakantie

Een gedateerd appartement uit de 60-er jaren, gesitueerd in het zuiden van Frankrijk, is volledig leeg gesloopt. Compact wonen op 38 m2 zodat de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer samensmelten tot één geheel, is de wens van de opdrachtgever. Het fantastische uitzicht over de Middellandse Zee is de basis om de binnenmuren maximaal uit te breken, zodat vanuit alle hoeken het uitzicht een prominente rol speelt. Dit appartement aan de boulevard van een populaire Zuid-Franse badplaats is de ultieme loft met vakantie allure.

Ruimte creëren

De opkomende zon en de avondzon ervaren, vanuit de keuken de zee zien, de vloeren laten doorlopen op het terras en als uitdaging de 3 m2 doucheruimte vergroten, zodat er een volwaardige badkamer ontstaat, zijn de aandachtspunten van dit renovatieproject. Het resulteert in een vakantieplek waarin alleen de badkamer een afgesloten ruimte is. In dit appartement is de moderne keuken geïntegreerd in de woonkamer. De slaapkamer is open en door middel van een open kast afgescheiden van de zithoek. De Travertin vloertegels hebben diverse afmetingen (multi-formaat) en liggen in de woonkamer en op het terras. Het appartement lijkt hierdoor groter. De geïntegreerde inbouw kastenwand in het slaapruimte is deels opgeofferd om de badkamer te vergroten. Met deze ruimte ontstaat er plaats voor een royale wastafel.

Mediterrane sferen

Elementen die het geheel groter doen lijken

Om het vakantieloft een Mediterrane sfeer te geven zijn turquoise en zandkleurige materialen gebruikt. De zalmroze kleur van de gevel van het oude appartementsgebouw is de basis voor de keuze van het kleurenpallet in het appartement. Hierdoor ontstaat rust en lijkt deze vakantieloft groter dan het aantal vierkante meters. Het schijnsel van de buitenverlichting doet met zijn schaduwwerking het gehele appartement ook royaler lijken.

Wilt u meer weten over compact wonen? Neem contact op en verbaas u over de mogelijkheden.