Tuinmeubel kussens

De zon schijnt, de tuin wordt klaargemaakt voor de komende zomerperiode en de tuinmeubel set zal uit de opslag gehaald worden. Vervolgens blijken de meubelkussens versleten en vuil te zijn, en is bij nader inzien ook de maatvoering niet standaard.

Outdoor meubelstoffen

Outdoor stoffen zijn vuil- en waterafstotend en kunnen heel goed schoon gemaakt worden. Ze verkleuren niet onder invloed van UV stralen en zijn bovendien sterk. Het valt dus te overwegen om de tuinmeubelkussens opnieuw te bekleden of in zijn geheel te vervangen. De kernen van de kussens bestaan meestal uit polyetherschuim, dat in meerdere hardheden en kwaliteiten toegepast kan worden. De ervaren meubelstoffeerder snijdt kernen voor tuinmeubel kussens in elke vorm, die vervolgens voorzien kunnen worden van een goede outdoor meubelstof.

Maatwerk kussens voor terras, boot, ligbed en tuinbank

Vervangen is duurzaam

Als de meubelen van goede kwaliteit zijn loont het de moeite om de tuinmeubel kussens te vervangen en hiervoor kwalitatief goede materialen te gebruiken die weerbestendig zijn. In het voorjaar denken we na over de vervanging of het herstellen van het tuinmeubilair. Kwaliteit betaalt zich altijd terug door de langere levensduur ervan. Er komen steeds meer meubelstoffen op de markt die vervaardigd zijn van gerecyclede materialen. PET flessen worden omgesmolten tot korrels, die vervolgens weer tot garens worden verwerkt. De meubelstoffen die hiervan geweven worden zijn zacht en kleurrijk, ze zijn sterk en een mooi voorbeeld van hergebruik van afvalmaterialen. De meubelstoffen Hemp en VerdEco zijn in naturelle en kleurige combinaties te verwerken. Hiermee volgen de stoffenleveranciers ook de interieurtrends van 2023 en 2024.

Personal touch

Instyling werkt met ervaren meubelstoffeerders die vakwerk leveren. Wij denken mee over de vormgeving en stofkeuzes uit de outdoor collecties van o.a. Sunbrella, JAB, Tuvatex. Tevens selecteren we tuinartikelen zoals outdoor karpetten en verlichtingsarmaturen, die weer en wind kunnen doorstaan. Kwaliteit betaalt zich terug in de lange tijd dat producten meegaan. Fabrikanten brengen steeds meer producten op de markt, die vervaardigd worden van gerecyclede materialen, waaronder outdoor meubelstoffen voor bijvoorbeeld tuinmeubel kussens. Kies voor de tuinbank, het ligbed en de tuinstoelen bekledingsstoffen die slijtvast, waterafstotend en UV bestendig zijn. Het lijkt onwaarschijnlijk maar bekijk het instructiefilmpje van Sunbrella en test daarna het verschil met de oude meubelstof.

Geef uw tuinmeubelen een tweede leven voordat het buitenseizoen begint. Informeer naar de mogelijkheden van terrasinrichting en de Instyling personal touch.

Bel ons als u vragen heeft over eventuele vervanging van tuinmeubelkussens.