Restyling interieur motorjacht

Een Vripack motorjacht, geschikt voor (semi)permanente bewoning, onderging met behulp van Instyling een complete restyling van het scheepsinterieur. Naast de benodigde technische vernieuwingen werden de salon en de slaaphutten gemoderniseerd met nieuw zitcomfort en slaapcomfort. Voor de restyling van het interieur van dit motorjacht zijn praktische meubelstoffen, leder, imitatie bont, koeienhuiden en stoere accessoires gebruikt, die het schip een frisse nieuwe uitstraling geven.

Nieuwe bootkussens en bootmatrassen

Voor de restyling van het interieur van dit Vripack motorjacht zijn nieuwe zitkussens gemaakt waarvoor ook de kernen van de bootkussens vernieuwd zijn. Na jaren intensief gebruik van de bootkussens en bootmatrassen gaat de kwaliteit achteruit. Dat betekent dat de kussens kuilvorming gaan vertonen, het polyetherschuim gaat verpulveren en de ondersteuning niet meer voldoet. Het vervangen van de meubelstof voldoet dan niet, want de kernen van de kussens bepalen hoe de stof om de kussens valt.

Ook het comfort van de bootmatrassen gaat na jaren achteruit, vocht zal schimmelvorming veroorzaken en de ondersteuning van het lichaam tijdens de slaap zal steeds minder worden. Ook wanneer er weinig op de matrassen geslapen wordt zal in veel gevallen de kern van de bootmatrassen in kwaliteit achteruit gaan. Controleer dit regelmatig door de matrastijk af te ritsen en de matraskern te inspecteren op vochtvlekken en schimmelplekken.

Slijtage van nautisch comfort

Onder invloed van vocht en zonlicht, temperatuurwisselingen en weersomstandigheden heeft het interieur van een jacht te lijden. Polyetherschuim kussenvullingen gaan verpulveren en raken hun viscositeit kwijt. Dat betekent dat er kuilvorming ontstaat en ze hun draagkracht verliezen. Dat voelt men doordat de ondersteuning van de bootkussens niet meer voldoet. Na gemiddeld 8 jaar zal de kwaliteit van het zitcomfort en slaapcomfort achteruit gaan. Vocht vormt in de bootkussens en bootmatrassen schimmelplekken en dat zijn bacteriën, die niet goed zijn voor de gezondheid.

Het tijdig vervangen van kussenkernen en bootmatrassen is om redenen van hychiëne dan ook wenselijk. Wanneer de kussenvullingen onvoldoende volume hebben zullen de bekledingsstoffen gaan lubberen. Ook hun uiterlijk is dan niet fraai meer, afgezien van de slijtage en verkleuring van veel meubelstoffen.

Nautische accessoires

Stijlvolle accessoires met een nautisch tintje verhogen de sfeer aan boord. Als de vloeroppervlakte het toelaat kan een karpet met antislip mat eronder behaaglijk zijn. Een plaid op de bank of op het bed geeft extra warmte tijdens kille dagen. Satijn katoen bedtextiel in nautische stijl maakt van de ownerscabin een echte kapiteinshut. Staande verlichtingsarmaturen kunnen met dubbelzijdig tape of een antislipmat zeevast geplaatst worden.

Speel met materialen, bezuinig niet op kwaliteit en gezelligheid in het interieur van een jacht, maar bekijk wel of alles zeevast is voordat het schip de haven verlaat.

Outdoor meubelstoffen

Aan boord van een schip zijn meubelstoffen die water- en vuilafstotend zijn net zo belangrijk als voor het tuinmeubilair. De Sunbrella outdoor meubelstoffencollectie is heel geschikt, maar ook JAB en Tuvatex hebben een stoffencollectie die weer- en windbestendig is. De meubelstoffen zijn zodanig behandeld dat vocht en vuil uren op de stof blijft liggen in plaats van in de stof trekt. Met een eenvoudige handeling kan het vocht opgenomen worden en blijft er geen vlek achter. Bovendien zijn outdoor meubelstoffen kleurecht gedurende vele jaren.

Is uw motorjacht of zeilschip toe aan een restyling van het jachtinterieur? De personal touch van Instyling zorgt voor sfeer en gebruikscomfort aan boord.

Als uw (motor)jacht toe is aan restyling, neem dan contact op en neem een kijkje in de webshop.