Refit motorjacht

Interieur motorjacht vernieuwd

Leven aan boord van een motorjacht geeft vrijheid en een ruime blik. Vernieuwing van het interieur van dit schip brengt de beleving weer voor jaren in een moderne dimensie. Het scheepsinterieur van het klassieke, door Moonen Yachts ontworpen motorjacht is na een grondige technische refit ook gemoderniseerd. De bootkussens en de bootmatrassen zijn volledig vernieuwd. De nieuwe styling heeft het schip een meer eigentijdse uitstraling gegeven.

Nieuwe bootkussens en bootmatrassen

Na 20 jaar is de vorm en de veerkracht uit de bootkussens verdwenen door onder andere de invloeden van temperatuur, vocht en gebruik. Meubelstoffen zijn na jaren flink verouderd en veelal verkleurd. De bootmatrassen bieden na zoveel jaren geen ondersteuning meer, de inwerking van vocht kan flinke schimmelsporen achtergelaten. Aan boord van dit motorjacht is gekozen voor een klassieke vorm van de bootkussens, die past in het scheepsinterieur. Een combinatie van leder, imitatie suède en geweven meubelstoffen maakt het zitcomfort praktisch en sfeervol. De kussenvullingen zijn vervangen, want na jaren vergaat het comfortschuim, waardoor de bekledingsstoffen niet meer strak om de kussenkernen passen. Wanneer de meubelstof na jaren vervangen gaat worden is het bijna altijd noodzaak om ook de kernen van de bootkussens te vernieuwen!

Slaapcomfort aan boord

Na jaren verliezen matrassen hun ondersteunende functie, ook wanneer ze niet veel gebruikt worden. Aan boord laten invloeden van zonlicht, temperatuurschommelingen en vocht hun sporen na, maar ook gebruikssporen gaan ten koste van kwaliteit. De bootmatrassen aan boord van deze Moonen zijn vervangen. De nis achter het bed is opgevuld met een maatwerk hoofdbord. Voor de klant is een moodboard met materialen samengesteld, alvorens de refit werd uitgevoerd. Een moodboard maakt vooraf het plan van aanpak zichtbaar.

Instyling bedenkt en adviseert interieur refit-projecten van jachten. Wilt u meer weten? Neem dan contact op.