Noorse woning bouwen

De Noorse woning wordt gebouwd in de meest pure vorm van houtbouw en is te realiseren naar een bestaand model of is naar eigen wens aan te passen. De bouwstijl van een Noorse woning is primair houtskelet of logbouw. Logbouw, ook wel houtstapelbouw genoemd, is een traditionele Scandinavische bouwstijl, die al meer dan 100 jaar bestaat. Met logbouw worden logs op elkaar gestapeld, zodat een massieve constructie ontstaat. Een houten woning is energie zuinig, heeft een gezond leefklimaat en is tot zekere mate aardbeving en tyfoon bestendig. Beide types huizen worden in een fabriek gebouwd en worden vervolgens in delen getransporteerd naar de bouwkavel. Wanneer het bouwvlak gereed is staat een woning binnen enkele weken.

Noors droomhuis

De drukte ontlopen en met regelmaat verblijven in het betoverende natuurschoon van Scandinavië? In de wonderschone Noorse provincie Telemark ligt het dorp Vrådal waar rust en ruimte de schoonheid van de natuur omarmen. De harmonische versmelting van bergen en meren biedt de eenvoud van puur leven. Op een zeldzaam mooie locatie beschikt een van onze Nederlandse relaties over bouwkavels, die geschikt en bestemd zijn voor de realisatie van een recreatieve Noorse droomwoning.

Rust en ruimte in het zuiden van Noorwegen

Noorwegen biedt een grote variëteit aan flora, fauna en natuur. Het land is geschikt voor veel soorten recreatie in zowel de zomer als de winter. Wandelen, fietsen, paardrijden, golf, raften, kano varen, bergbeklimmen, gletsjertochten, vissen, varen, ijsvissen, langlaufen, Telemark skien, skiën, sneeuwscooter rijden, sleehondentochten en elandensafari zijn populaire activiteiten.

De zomer in het zuid Noorse Telemark kenmerkt zich door lange zomerse avonden. Er zijn veel recreatieve mogelijkheden in het bos en op het water zoals golf, wandelen, Nordic walking, mountainbiken, vissen en varen. In Telemark leven dieren die zich van de vroege ochtends tot de late avond laten zien zoals de das, vos, eland, ree, bever en de hermelijn.

Korte bouwtijd

Perfectie zit hem in de details van het ontwerp, dat samen met de klant uitgedacht, besproken en uitgewerkt worden. De bouwfase wordt begeleid vanaf de tekentafel tot de sleutelklare oplevering. Uw Noorse droomhuis is te verwezenlijken in relatief korte tijd nadat het bouwvlak op de kavel gereed is. Houtbouw is duurzaam en heeft een hoge isolerende waarde alsook een hoog afwerkingsniveau. Staren over de meren, turen naar de bergen, speuren naar wilde bessen, paddenstoelen en elanden, ontwaken in stilte, de geuren van sauna en dennennaalden, zijn realiteit zodra uw Noorse houten droomhuis opgeleverd is.

Inrichting in Scandinavische stijl

Elke houtbouw villa is naar wens in te richten in een Scandinavische woonstijl die eenvoud, warmte en harmonie uitstraalt. Scandinavisch design is een eenvoudige, maar stoer functionele en decoratieve stijl, waarin wittinten, neutrale kleuren en natuurlijke houtsoorten de hoofdrollen spelen. Eenvoud, rust en minimalisme met een warme uitstraling maken een statement, die past in de omgeving.

In alle jaargetijden is het puur genieten in uw Noorse villa, die voorzien kan worden van alle gemakken zoals een haard, sauna, extern bereikbare berging en terrassen rondom. Naar wens wordt uw woning compleet ingericht. Instyling denkt mee tijdens de ontwerpfase, adviseert over het verlichtingsplan en kan de inrichting verzorgen, zodat het u aan niets ontbreekt vanaf het moment van de sleuteloverdracht. Samen met de Nederlandse ontwikkelaar begeleiden en wij de bouw, alle voorzieningen en het meubilair.

In samenwerking met Instyling

Van boom tot uw Noorse droomvilla…… Informeer bij Instyling hoe die Scandinavische droom te verwezenlijken is.