Interieurtrends 2023

Het is eenvoud alom in lijnen, kleur en vormgeving wat betreft de interieurtrends van 2023. Op de diverse interieurpodia zien we een veelvoud aan materiaalcombinaties met eenvoud in het spel der lijnen. Het modebeeld zet de toon en de interieurwereld volgt deze trend, die het gevolg is van de veranderende wereld. Wat betekent dit eigenlijk en wat kunnen we ermee?

Woontrends terug naar de oorsprong

Bewustwording van het ontstaan van consumptieproducten brengt ons terug naar de oorsprong van materialen. Hout, wol, katoen, metaal, kurk, bamboe en steen komen rechtstreeks uit de natuur en kunnen aan het eind van de levenscyclus weer teruggebracht worden naar de basis. Met een minimum aan verspilling kunnen deze materialen opnieuw gebruikt worden in een andere vorm. Zo ziet men op de internationale beurzen steeds meer nieuwe toepassingen met oude materialen. Met de nadruk op hergebruik en recycling zijn er in 2023 interieurtrends in nieuwe vormen, die hun oorsprong hebben in oud design. Met andere woorden: de interieurtrends anno 2023 zijn herkenning met een knipoog naar vintage designstukken, vervaardigd van stoffen die door recycling van natuurlijke materialen zijn ontstaan.

Sensuele zachtheid

Eenvoud bekrachtigen kan door structuren en vormen te combineren in één en dezelfde kleur. Men ziet combinaties van één kleur in een meervoud van structuren, waardoor er kracht ontstaat. De combinatie van beige naast warm of fris wit geeft een subtiel accent en een optimale weerkaatsing van licht in een sombere ruimte. Ronde vormen naast rechte lijnen verzachten de strakheid, wat volgens de trendwatchers een van de interieurtrends van dit voorjaar is. Het manlijke en vrouwelijke wordt gecombineerd door grove materialen te combineren met zachte. Dat wil zeggen dat eenvoudige lijnen doorbroken worden door grove harde structuren van o.a. steensoorten, mineralen en hout, waarbij de kleur de eenheid vormt. De trendwatchers noemen dat het gevoel van lightness.

Natural weaving

In huis doen we een stapje opzij om de natuur te omarmen, wat symbioceem heet. Een voorbeeld ervan is de boom die een plek in het huis krijgt. Transparantie met glas en mineralen, cirkels met licht. De vloeibaarheid van sensuele zachtheid, die duurzaam en tijdloos is versus eenvoud zoals de natuur die brengt. Ook de eenvoudige design verlichtingsarmaturen kunnen door vormen te combineren juist een versterkende aanvulling in het interieur zijn.

Color blocking

Naast al die simpelheid gaan we in het interieur ook volledig de andere kant op en dat vindt zijn oorsprong in de modewereld. Zie de explosie van kleuren in de kledingwinkels, alles kan en mag gecombineerd worden. De felheid van oranje, rood en roze worden samengevoegd met koningsblauw, groen en geel. Grafische patronen maken plaats voor strepen, ruiten en patronen, die we gerust samen mogen brengen in het interieur en in de kledingkeuze. Moeilijk kiezen in deze wirwar van patronen en materialen? Volg je gevoel en laat je leiden door adviseurs die met persoonlijke aandacht meedenken met jouw proces.

De zoektocht naar eenheid

Hebben we niet allemaal dierbare meubelstukken of kunstobjecten in huis die het waard zijn om een tweede leven aan te gaan? En lopen we niet vaak aan tegen verschil in inzicht en smaak in hetzelfde huishouden? Hoe maak je daar een eenheid van zonder verspilling of het toegeven aan hebzucht? De personal touch van Instyling is het zoeken naar de verbinding van elementen in het interieur, zodat er sterke combinaties ontstaan. Het streven naar unieke interieuroplossingen waardoor de samensmelting van objecten het interieur zeer persoonlijk maakt. De toevoeging van krachtige materialen en de mix van diverse structuren kan soberheid transformeren in trendy.

Benieuwd naar de personal touch van Instyling? Verspil geen tijd en moeite aan verkeerde keuzes, maar durf te contacten.