Het voordeel van vastgoedstyling

Huizenkopers kunnen veelal niet door de staat van een woning heen kijken en hun eigen sfeer projecteren tijdens de bezichtiging van een woning. Veel huizen staan om die reden lange tijd te koop. De makelaar adviseert de verkoper(s) vervolgens om de verkoopprijs te verlagen, maar ook dat kan gedurende lange tijd niet tot een goede verkoop leiden. Wat dan?

Er zijn voorbeelden van woningen die 5 jaar te koop stonden en zelfs met een flinke prijsdaling woningzoekers niet konden verleiden tot aankoop. Door vastgoedstyling toe te passen kan, met een relatief kleine investering, de woning aantrekkelijker gemaakt worden zodat deze binnen enkele maanden verkocht wordt. Het verwijderen van oude vloerbedekking, het schilderen van enkele muren en de woning voorzien van huurmeubilair, kan een wereld van verschil maken. Veel verkopers en makelaars zien niet in dat de sfeer en beleving een enorme invloed heeft op de verkoopresultaten van een woning. Men kiest liever de oplossing “zakken met de prijs” terwijl dat vaak toch niet het meest gunstige effect heeft.

Potentiële onroerend goed kopers de juiste sfeer en beleving van een woning laten ervaren zorgt voor een beter verkoopresultaat. Vastgoedstyling kan een woning aantrekkelijker maken zodat dit resulteert in een vlotte verkoop. Verkoopstyling biedt voordelen op het gebied van een sneller verkoopresultaat, maar ook tot het verkrijgen van een betere verkoopprijs. Vastgoedstyling is het proces van het visualiseren en presenteren van onroerend goed met als doel het aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers of huurders.

Het proces

Vastgoedstyling is het aanpassen en decoreren van een woning of gebouw, zodat het zijn maximale potentieel kan bereiken op de vastgoedmarkt. Er wordt door de vastgoedstylist gebruik gemaakt van interieurontwerp- en decoratietechnieken om de nadruk te leggen op de sterke punten van een pand, de ruimtes te optimaliseren en een aantrekkelijke en uitnodigende sfeer te creëren. Vastgoedstyling kan bestaan uit het herschikken van meubels, het veranderen van kleuren, het toevoegen van accessoires en het elimineren van persoonlijke spullen om een neutrale en aantrekkelijke omgeving te creëren. Op deze manier kan vastgoedstyling helpen om de verkoop- of verhuurkansen van een pand te vergroten.

De voordelen

  • Vastgoedstyling verdient zichzelf altijd terug
  • Een mooie sfeervolle presentatie laat vastgoed beter én 4 tot 6 keer sneller verkopen
  • Door vastgoedstyling toe te passen in een woning en deze te ontdoen van de persoonlijke inrichting en de persoonlijke spullen van de bewoner, kan een koper zichzelf sneller zien wonen in het huis
  • Na een intakegesprek zijn de kosten van vastgoedstyling duidelijk en kunt u overwegen of u ontzorgd wilt worden

Het prijskaartje van verkoopstyling

Het kan ook zijn dat verkopers wel willen investeren in verkoopstyling, maar dat niet kunnen. Dit kan ondervangen worden door met de notaris een afspraak te maken dat de werkzaamheden voor verkoopstyling pas bij transport van de woning betaald hoeven te worden.

Vastgoedverkopers die het optimaliseren van de woningpresentatie te veel gedoe vinden kunnen ontzorgd worden. Het is natuurlijk ook een enorme klus. Laat Instyling de oplossing verzorgen: u geeft de sleutel en wij regelen de rest.

Wilt u meer weten over vastgoedstyling, verstuur dan het contactformulier.