Directiekantoor aan huis

In de basement van een villa is een directiekantoor aan huis met separate vergaderruimte gerealiseerd.

De kelder van de woning ligt meer dan een meter verdiept in de grond, daglicht komt binnen via hoge raampartijen. Met deze bijzondere vorm van daglicht is rekening gehouden bij de inrichting van de werkruimtes.

De natuur binnenhalen

Houten bureaus, tafels en kasten, gemaakt van ruwe boomstambladen, versterken de eenheid met de bosrijke omgeving die de woning omringt. De werktafels en kasten zijn met de hand vervaardigd en op maat gemaakt. De afwerking van het eikenhout is naturelkleurig met een vuilafstotende finish. Bij dergelijke meubelen moet men, afhankelijk van de houtsoort, altijd rekening houden met werking en onvolkomenheden in het hout.

Het gebruik van lichte kleuren in het interieur reflecteert het daglicht en het toegevoegde kunstlicht in de kantoorruimtes. Het nieuwe maatwerk meubilair moet combineren met de reeds aanwezige stoelen en fauteuils. De uitvoering van een uitgebalanceerd lichtplan en kleurenschema doet niet vermoeden dat men ondergronds leeft.

Werken aan huis

Dit directiekantoor aan huis is een mooie combinatie van elkaar versterkende elementen, die in de kantoren en de woning één geheel vormen. Wonen en werken zijn in de villa geheel gescheiden, wat de bewoners rust en inspiratie geeft, maar ook een verbindende factor is. Door de balans van vormen, kleuren en materialen ontstaat een woon-werksituatie die ontspannen en presteren laat samenvloeien.

Instyling denkt in woon-werk-oplossingen met een personal touch. Heeft u inspiratie en hulp nodig bij de inrichting van uw woon- en werkplek in huis? Ga het gesprek aan en laat u verrassen.