Dekbed keuzes

De vulling en tijk van een dekbed zijn essentieel voor de kwaliteit en de warmte isolatie. Welke dekbed keuzes maak je in de winter en wat voldoet aan de behoefte in een warme zomer? De mate van gewicht, de zachtheid, warmte en vochtregulatie bepalen het comfort van een dekbed. Goede dekbedden worden per vak één voor één gevuld en kunnen dus ook nagevuld worden. Instyling levert dekbedden met garantie van een Nederlandse producent. Wanneer achteraf blijkt dat een dekbed te warm of te koud voelt wordt deze aangepast naar behoefte van de gebruiker. Deze tevredenheidsgarantie van de fabrikant verzekert de consument van de ideale warmte isolatie bij de keuze van een dekbed.

Warmte- en vochtregulerend vermogen

De kwaliteit van een dekbed is afhankelijk van de vulling, de vulkracht, de soepelheid van de tijk en het warmte- en vochtregulerend vermogen. Door de evenwichtige combinatie van die eigenschappen slaapt de gebruiker heerlijk zacht en droog. Aan de hand van de comfortindex kunt u bepalen wat de verschillen zijn en welk dekbed voor u de beste keuze is.

Er zijn veel soorten dekbedden in de handel. Naast eenden- en ganzendons kunnen dekbedden gevuld worden met katoen, wol, kameelhaar, cashmere, linnen, zijde, eiderdons of synthetische Technifill. Een uitleg over de verschillen is nodig om een doordachte dekbed keuze te kunnen maken. Hierbij moet gezegd worden dat de leverancier van elk der materialen het beste uit de markt haalt en op verantwoorde wijze elk dekbed produceert. Een lange levensduur van de producten is sedert 1924 de missie van het bedrijf, dat tot op heden trouw gebleven is aan het ambacht.

Welke types dekbedvulling zijn er

  • Eendendons 70% met een stevige katoenen tijk in de instapkwaliteit voelt iets zwaarder aan. Ook een 90% eendendons dekbed is leverbaar.
  • Witte Ganzendons 90% of 100% met een batisten tijk is lichter en heeft een hogere isolatiewaarde.
  • Een met Katoen gevuld dekbed met een katoenen tijk is geschikt voor de zomer, het is niet volumineus en heeft een lage aanschafprijs.
  • Een met IJslandse Schapenwol gevuld dekbed heeft een bijzonder goede isolatiewaarde. Dit type wol heeft een lange vezellengte en is soepeler en lichter dan andere wol soorten.
  • De zachte onderharen van Kameelhaar uit de hooggebergtes van Centraal Azië kan grote temperatuurschommelingen opvangen. Deze vulling biedt een hoge vochtregulatie, de tijk is van 100% organische katoen, het dekbed voelt lichter en soepeler dan wol.
  • De onderharen van de Cashmere geit, die leeft in het Himalaya gebergte, heeft een superieure vocht- en warmteregulatie. Het dekbed voelt nog steeds droog aan wanneer het 30% vocht opgenomen heeft. De tijk is van 100% Lyocell dat de vochtregulatie versterkt.
  • Een Linnen/Tencel dekbed met een 100% Lyocell edel satijnen tijk is uitermate geschikt voor zomerse omstandigheden. Linnen heeft namelijk een verkoelend effect, omdat het een hogere luchtdoorlaatbaarheid heeft. Het biedt meer vochtregulatie dan een katoen gevuld dekbed. De tijk van Lyocell satijn is zeer glad en is daardoor mijt-werend.
  • Een Moerbeiboom Zijde dekbed is gevuld met handmatig gespreide vezels die een betere vochtopname en afgifte geeft dan wildzijde. De tijk is van 100% zijde die verwarmt bij koude omstandigheden en verkoelend is bij warmte.
  • Een Eiderdons gevuld dekbed is extreem licht en warm, het heeft de beste isolatiewaarde die moeder natuur ontdekt heeft. Onze leverancier is de enige in Nederland die de originele IJslandse Eiderdons verwerkt, die op natuurlijke wijze verkregen wordt. Alleen de zachte dons, die op natuurlijke wijze verloren wordt na de broedtijd, wordt handmatig verzameld door gecertificeerde boeren. Een dekbed bestaat uit kleine vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. De tijk is van Egyptische edel batist met een keurmerk. Dit type dekbed is kostbaar, omdat deze dons zeldzaam is.

Behalve de keuze voor een geschikt type dekbed kan men de keuze maken voor de hoeveelheid vulling. Dit maakt dat een dekbed geschikt is voor specifieke weersomstandigheden. Onze leverancier biedt een tevredenheidsgarantie. Dat wil zeggen dat een dekbedvulling achteraf aangepast kan worden door vulling toe te voegen of te verwijderen, mocht dit nodig zijn.

Het reinigen van een dekbed is mogelijk

Dekbedden kunnen gereinigd en gedroogd worden. Elk type dekbed wordt voorzien van een reinigingsvoorschrift. De dekbedden zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit, waardoor de gebruiker er lang plezier van zal hebben. Op aanvraag zijn alle hierboven omschreven dekbedtypes leverbaar in vele afmetingen en in meerdere warmteklassen. Heeft u last van allergie let dan op het Nomite label dat er garant voor staat dat het dekbed geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.

Instyling levert dekbedden razendsnel op bestelling. Bel of mail ons wat uw wensen zijn.