Contrast in rood

De toepassing van een contrastkleur versterkt de natuurlijke basis van een interieur. Vaak hoor ik dat (vooral mannen) een voorliefde hebben voor de kleur rood, maar hoe pas je die subtiel toe zonder te laten overheersen? Rood is de kleur van de liefde, rood heeft aantrekkingskracht en vestigt de aandacht, waardoor hij dominant kan worden en onrustig maakt. In de juiste mix creëert rood een persoonlijke twist in het interieur.

Voor een van onze opdrachtgevers is de toepassing van een warme rode kleur een grote wens, maar subtiliteit behouden kan men niet zelf bedenken. Instyling maakt een nieuw inrichtingsplan waarbij het meubilair verschoven wordt, de serre betrokken is bij de woonkamer en rood als contrastkleur een inspirerende personal touch is. Een aantal comfortabele nieuwe meubelstukken vergroten het woongenot. Het rustgevende uitzicht over de Vinkeveense plassen is op alle plekken in de villa optimaal zichtbaar en voelbaar. De lichtinval in de woning speelt een grote rol bij de nieuwe inrichting.

Eenheid door verbinding

De serre is een in het verleden aan de woning gebouwde aanbouw. Door de serre te betrekken bij de woonkamer en deze lichte ruimte als eetkamer in te richten is het een gezellige plek geworden om met familie en vrienden samen te komen. De houtkachel is geïntegreerd met de houtopslag, wat een praktische oplossing is. Naast sfeer verbetert deze wandvullende aankleding van gestapelde houtblokken ook de akoestiek.

Warmte met kleur en materialen

Durf bij een dergelijke combinatie van kleuren ook te combineren met passende accessoires. Een karpet, een wollen plaid en goede accentverlichting zijn toegevoegd aan het interieur. Er wordt rekening gehouden met de stijl en kleur van persoonlijke kunstwerken, die nu beter tot hun recht komen en de sfeer versterken. Goede accentverlichting op de juiste plekken doet de kunstwerken subtiel uitlichten en creëert rustgevende plekjes om te lezen of te werken.

Ontbreekt het aan inspiratie en inzicht om uw interieur een nieuwe uitstraling en balans te geven? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.