Bedrijfskantine realisatie

Als de werkvloer vergroot wordt en het team gaat groeien zullen de voorzieningen voor de medewerkers ook verbeterd moeten worden. Die missie was de insteek voor de creatie van een nieuwe bedrijfskantine op de begane grond van een Noord-Hollandse onderneming. Een dode hoek met een centrale ligging in de productieruimte werd geschikt geacht als nieuwe plek voor de bedrijfskantine, die vervolgens multi-inzetbaar gemaakt is voor het team medewerkers.

Pauseren, feesten of vergaderen

Er kan geschoven worden met het meubilair zodat er een feestruimte, bedrijfskantine, café of vergaderruimte gecreëerd kan worden. Logistiek gezien is dit vertrek aan twee kanten bereikbaar. Voor de medewerkers biedt de nieuwe bedrijfskantine zicht op het naastgelegen atelier door de dubbele openslaande deuren. Langslopende klanten zien een gemoedelijk ingerichte locatie, die meerdere functies biedt voor het personeel en relaties.

Transformatie van een dode hoek

De plek bood in het verleden slechts ruimte voor opslag, maar was ook een kleine werkplek in een dode hoek zonder uitzicht. Met de plaatsing van een glazen pui en dubbele openslaande deuren is er lichtinval en zicht op de werkvloer ontstaan. De oppervlakte is groot genoeg om 20 tot 30 medewerkers plaats te bieden, die naar gelang de activiteit de inrichting van de bedrijfskantine kunnen aanpassen. Met een goede inrichting van de keuken zijn pauzemomenten een aangename onderbreking van het werken en zorgt dit ook voor een sociale flow in het bedrijf.

Logistieke winst

Spelen met ruimte en oppervlakten, maar ook logistieke oplossingen bedenken, liggen aan de basis van het ontwerp. Het kleurgebruik in de bedrijfskantine is afgestemd op de materialen in het pand, de stijl is sober sportief. Het meubilair is maatwerk, met precisie voor optimale ondersteuning van het menselijk lichaam. De afwisseling en spanning zit in de keuze van praktische meubelstoffen, die water- en vuilafstotend, maar bovenal mooi zijn.

Instyling creëert inrichtingsoplossingen om medewerkers een prettige werkplek en verblijfsruimte te geven. Een plezierige werkomgeving leidt tot beter presteren gedurende werkzame uren.

Meer weten? Neem contact op om te brainstormen over werkplek gerelateerde vraagstukken.