Akoestiek verbeteren

Ruimtes met een slechte geluidsabsorptie klinken hol en weerkaatsen alle geluiden. Communicatie gaat slecht in deze ruimtes en de sfeer voelt kil en onplezierig aan. Er zijn oplossingen voor een slechte akoestiek door middel van de toepassing van akoestische wandbekleding of het gebruik van geluiddempende plafondbekleding.

Geluidsabsorberende materialen toepassen

Door geluidsabsorberende materialen te gebruiken kan de akoestiek in een ruimte verbeterd worden. Plaats wandpanelen, vloertegels of plafondpanelen gemaakt van akoestische absorberende materialen zoals schuim, glasvezel of stoffen die geluidsgolven absorberen.

Gordijnen voor de ramen en tapijten op de vloer dragen ook bij aan het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Zij dempen het geluid en verminderen de echo’s. Wanneer een gedeelte van een ruimte door middel van boekenplanken, kasten of scheidingswanden afgeschermd wordt zal het geluid op die plek geblokkeerd worden.

Geluidsabsorptie en sfeer

Duurzaamheid, natuurlijke materialen en gerecyclede producten zijn vaak ter sprake en voegen iets toe. We zijn op zoek gegaan naar leveranciers, die unieke en hoogwaardige producten leveren en een akoestiek probleem verhelpen. Kurk, wol, hout en onderhoudsvrije planten zijn er als panelen van 100% natuurlijk, gerecycled, geluidsabsorberend en geluiddempend materiaal. Ze zijn er zelfs die brandvertragend zijn. Onderhoudsvrije planten met een geluidsabsorberend vermogen zijn echte planten die op speciale wijze geprepareerd zijn en geen verzorging nodig hebben.

Kurk is een natuurlijk, onderhoudsvrij en isolerend materiaal

Kurk heeft een aantal kenmeren die niet te imiteren of na te maken zijn. Het is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn drijfvermogen, elasticiteit en isolerend vermogen, ook is het bijna ondoordringbaar. Kurk is onderscheidend doordat het vernieuwend, recyclebaar en biologisch afbreekbaar is. De speciaal geselecteerde kurk komt direct uit de natuur, het is onmogelijk om twee exacte gelijke stukken te vinden. Kurkpanelen creëren een unieke combinatie tussen natuur en design waarbij er een ruime keuze is in textuur, kleur, vorm en design. Met een wand of plafond van akoestische kurkdelen lost men geluidsongemak in een leefruimte of werkruimte op.

Wol reguleert luchtvochtigheid, is onderhoudsvrij en stof afstotend

Wol panelen bestaan voornamelijk uit Zwitserse scheerwol. Wol is zelfreinigend, stof afwerend en het reinigt de lucht in en vertrek. Panelen van wol worden gemaakt van het restafval van hoogwaardige matrassen. Ze worden gestanst in een grote mal, waarbij de randen langzaam en nauwkeurig verhit worden tot een groot paneel. De binnenkant is dikker en heeft meer ruimte om geluid te absorberen. De panelen hebben een NRC waarde van 0,85. Slechte akoestiek in een openbare ruimte is op eenvoudige en sfeervolle wijze op te lossen met akoestische panelen van wol.

Plantenwand zonder verzorging

Mos en planten, die geselecteerd worden voor het vervaardigen van panelen, worden geteeld op gecertificeerde boerderijen. Het wordt nadrukkelijk niet illegaal uit de natuur gestolen! De boeren zorgen voor de best mogelijke omstandigheden om een optimale oogst te creëren. De geoogste planten en mossen worden met de hand gesorteerd. Alleen de planten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, worden voor akoestische wandpanelen gebruikt.

Natuurlijke conservatie houdt de planten permanent mooi en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. In het proces wordt het water in de plant vervangen door glycerine en wordt het chlorofyl vervangen door natuurlijke voedselkleuring. Door dit proces zijn de planten en mossen 100% onderhoudsvrij. Artistieke bloemisten plaatsen de planten en mossen met de hand om groene designobjecten en complete muren te maken. Met veel aandacht voor detail is elke plantenmuur uniek en handgemaakt.

Heeft u een slechte akoestiek in de openbare ruimte, het woonvertrek of op de werkplek? Informeer bij Instyling naar oplossingen die doeltreffend zijn.