Living pure

Het is mooi, het is soms nodig, het is de investering waard, het mag er zijn, je kunt erin geloven. Geen loze woorden maar de bevestiging dat we leven in een wereld die steeds meer behoefte heeft aan zachtheid en puurheid die aansluit bij de natuur. Het thuis werken heeft velen ertoe bewogen om een plek te creëren waar in beperkte afzondering gepresteerd kan worden. Het huiselijke leven heeft moeten inboeten om ook het presteren een eigen plek te geven.

Schoonheid die we nodig hebben, noodzaak waar we een excuus voor zoeken

In de interieurwereld zien we een trend van hergebruik van materialen, zachte kleuren en ronde vormen. We zijn ons bewust dat de afvalberg een toenemend probleem is en de harde werkelijkheid de behoefte opwekt om naar zachtheid te zoeken. Een deel van de plastic afvalberg wordt getransformeerd tot meubelstoffen. De variatie wordt steeds groter en de toepassing van deze stoffen wordt talrijker, zowel voor binnen- als buitengebruik. In de meubelindustrie zien we steeds meer ronde vormen die appelleren aan de organische vormen in de natuur. Ronde lijnen duiden zachtheid, volumineuze meubelstukken vullen de ruimte om de leegheid uit te bannen.

Combinaties in vorm en kleur

Natuurlijke kleuren zijn in de basis van een inrichting nog altijd een statement voor de lange termijn. Natuurlijke materialen als wol en katoen zijn duurzaam en worden in vele designs telkens opnieuw vormgegeven. Een karpet verbetert de akoestiek in een ruimte, natuurlijke materialen zijn herbruikbaar als ook afbreekbaar, organische vormen accentueren de natuur en brengen rust in het interieur.

Kalkverf op de muren geeft een natuurlijk effect en maakt een steriele ruimte levendig. Oneffenheden worden hiermee weggewerkt, er ontstaan kleurnuances die een steriele nieuwbouwomgeving meer puurheid geeft. Eenvoud wordt versterkt als de combinatie van kleuren kracht uitstraalt. Beige, greige, oudroze en mosterdgeel versterken warm wit en houten elementen.

Geografische patronen, die herkenbaar zijn in de natuur, worden door veel ontwerpers en producenten toegepast bij de ontwikkeling van nieuwe materialen. Recycling van afvalproducten krijgt steeds meer aandacht bij de productie van nieuw meubilair.

Telkens op zoek naar schoonheid in zijn meest pure vorm en ons bewust van de behoefte aan duurzaamheid zoekt Instyling naar producten die ertoe doen. Keuzes maken is moeilijk, wij reiken u de helpende hand en zoeken de weg in het woud der keuzes. Wij werken met de bedlinnen en badlinnen collecties van Mirabel Slabbinck en Dommelin, Pure & Origin verfproducten en Now Carpets.

Heeft u behoefte aan een helpende hand? Zoek contact en laat u leiden en neem een kijkje in de webshop.