Akoestische oplossingen

Ruimtes met een slechte geluidsabsorptie klinken akelig hol en weerkaatsen alle geluiden. Hierdoor kan er slecht gecommuniceerd worden en voelt een ruimte kil en onplezierig aan. Er zijn oplossingen voor dit probleem door middel van de toepassing van wandbekleding, die een optimale akoestiek bevordert. In deze tijd waarin duurzaamheid, natuurlijke materialen en gerecyclede producten de voorkeur genieten zijn we op zoek gegaan naar leveranciers, die met unieke en hoogwaardige producten werken. Kurk, wol en onderhoudsvrije planten voldoen bij uitstek aan deze normen. Panelen vervaardigd van deze materialen zijn 100% natuurlijk, gerecycled, absorberend en geluiddempend.

Geluidsabsorptie creëren

Een samensmelting van twee generaties, waarbij heden en verleden elkaar versterken met een ambachtelijke bewerking van traditionele materialen voor de huidige markt, geniet de absolute voorkeur. De producten die geleverd worden zijn vervaardigd middels traditioneel vakmanschap, maar ook met vernieuwing en innovatie ontwikkeld.

Kurk heeft een aantal kenmeren die niet te imiteren of na te maken zijn. Het is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn drijfvermogen, elasticiteit en isolerend vermogen, ook is het bijna ondoordringbaar. Kurk is onderscheidend doordat het vernieuwend, recyclebaar en biologisch afbreekbaar is. De speciaal geselecteerde kurk komt direct uit de natuur, het is onmogelijk om twee exacte gelijke stukken te vinden. Dit creëert een unieke combinatie tussen natuur en design waarbij er een ruime keuze is in textuur, kleur, vorm en design.

Kurk is natuurlijk, onderhoudsvrij en isolerend

Wol panelen bestaan voornamelijk uit Zwitserse scheerwol. Wol heeft aanzienlijke voordelen, het is zelfreinigend, stof afwerend en het reinigt de lucht in de ruimte. De panelen van wol worden gemaakt van het restafval van hoogwaardige kwaliteitsmatrassen. Ze worden gestanst in een grote mal, waarbij de randen langzaam en nauwkeurig verhit worden tot een groot paneel. De binnenkant is dikker en heeft meer ruimte om geluid te absorberen. De panelen hebben een NRC waarde van 0,85.

Wol reguleert luchtvochtigheid, wol is onderhoudsvrij en stof afstotend

Mos en planten, die geselecteerd worden voor het vervaardigen van panelen, worden geteeld op gecertificeerde boerderijen. Het wordt nadrukkelijk niet illegaal uit de natuur gestolen! De boeren zorgen voor de best mogelijke omstandigheden om een optimale oogst te creëren. De geoogste planten en mossen worden met de hand gesorteerd. Alleen de planten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, worden voor wandpanelen gebruikt.

Natuurlijke conservatie houdt de planten permanent mooi en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. In het proces wordt het water in de plant vervangen door glycerine en wordt het chlorofyl vervangen door natuurlijke voedselkleuring. Door dit proces zijn de planten en mossen 100% onderhoudsvrij. Artistieke bloemisten plaatsen de planten en mossen met de hand om groene designobjecten en complete muren te maken. Met veel aandacht voor detail is elke plantenmuur uniek en handgemaakt.

Mos en planten zijn natuurlijk, onderhoudsvrij en op natuurlijke wijze geconserveerd

Slechte akoestiek in uw kantoor, vergaderruimte of woonvertrek? Informeer bij Instyling naar oplossingen die doeltreffend zijn of plan een bezoek aan onze leverancier.