Tiny apartment

Een 60er jaren appartement in het zuiden van Frankrijk werd voor de opdrachtgever leeg gesloopt. Slechts 38 m2 woonoppervlakte moest volledig gemoderniseerd worden waarin een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer tot één geheel zouden samensmelten. Het fantastische uitzicht over de Middellandse Zee was de basis om de binnenmuren maximaal uit te breken zodat vanuit alle hoeken het uitzicht een prominente rol zou gaan spelen.

De opkomende zon en de avondzon zien, vanuit de keuken zicht op zee, de vloeren laten doorlopen op het terras en als uitdaging de 3 m2 doucheruimte vergroten zodat er een volwaardige badkamer ontstond, waren de uitdagingen van dit renovatieproject. Het resulteerde in een kleine loft waarin slechts de badkamer afgesloten bleef. De keuken werd geïntegreerd in de woonkamer, het slaapgedeelte werd slechts door middel van een open kastenwand afgescheiden. De travertin multi-formaat tegelvloer werd doorgetrokken op de terrassen waardoor interieur en terras tezamen het appartement groter doen lijken. De geïntegreerde kastenwand in de slaapkamer werd deels opgeofferd om de douchecel te vergroten en een royale wastafel geplaatst kon worden.

Om de Mediterrane sfeer te vergroten werden turquoise en zandkleurige materialen gebruikt. De zalmroze gevelkleur van het oude appartementsgebouw werd als basis gebruikt bij de keuze van de kleuren in het appartement. Hiermee is rust gecreëerd en lijkt het geheel ook groter. Het schijnsel van de buitenverlichting doet met zijn schaduwwerking de gehele loft ook royaler lijken.

Ontwerpen op de vierkante centimeter is een uitdaging. Wilt u hulp bij het inrichten van een kleine oppervlakte? Neem dan contact op en verbaas u over de mogelijkheden.