Compact wonen

Een 60er jaren appartement in het zuiden van Frankrijk is op verzoek van de opdrachtgever leeg gesloopt. Compact wonen op 38 m2 was de wens waarin woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer tot één geheel samensmelten. Het fantastische uitzicht over de Middellandse Zee was de basis om de binnenmuren maximaal uit te breken zodat vanuit alle hoeken het uitzicht een prominente rol speelt.

De opkomende zon en de avondzon zien, vanuit de keuken zicht op zee, de vloeren laten doorlopen op het terras en als uitdaging de 3 m2 doucheruimte vergroten zodat er een volwaardige badkamer ontstond, waren de uitdagingen van dit renovatieproject. Het heeft geresulteerd in een loft waarin slechts de badkamer afgesloten bleef. De keuken is geïntegreerd in de woonkamer, het slaapgedeelte is slechts door middel van een open kastenwand afgescheiden. De travertin multi-formaat tegelvloer is doorgetrokken op het terras waardoor het appartement groter lijkt. De geïntegreerde kastenwand in de slaapkamer is gedeeltelijk opgeofferd om de douchecel te vergroten waardoor er een royale wastafel geplaatst kon worden.

Om de Mediterrane sfeer te vergroten zijn turquoise en zandkleurige materialen gebruikt. De zalmroze gevelkleur van het oude appartementsgebouw is de basis geweest voor de keuze van het kleurpallet. Hiermee is rust gecreëerd en lijkt het geheel ook groter. Het schijnsel van de buitenverlichting doet met zijn schaduwwerking de gehele loft royaler lijken.

Ontwerpen op de vierkante centimeter is een uitdaging. Wilt u meer weten over compact wonen? Neem contact op en verbaas u over de mogelijkheden.