Stijltrends 2021

Trendwatcher Anne Marie Commandeur ziet vier stijltrends

De huidige tijd leidt ons niet naar beurzen en platforms waar we overspoeld worden met nieuwe stromingen die aangeven wat het beeld in het interieur gaat worden. We zijn voorzichtig geworden en de toon is terughoudend dan wel realistisch. De natuur, naturelle tinten en bijpassende materialen voeren de boventoon. Het jaar 2021 kenmerkt zich door drie stijlstromingen. Waren we vorig jaar in de ban van het hergebruik van afvalmaterialen, dit jaar geloven we meer in het gebruik van natuurlijke materialen. Dit zal de afvalberg zeker reduceren!

‘Re-Wild’ is de natuur vol inspiratie! Natuur is niet fris wit en glimmend, maar men ziet oneffenheden. Materialen zoals hennep, sisal, linnen en hout in de puurste vorm, daar kunnen we in 2021 niet omheen.

‘Re-Inforce’ staat voor een lange levensduur en een gerichte functie, geïnspireerd door Japanse invloeden. Geen tierelanteinen, maar een krachtig en rustig huis met neutrale tinten, zoals offwhite, beige of zwart. De kracht zit hem in het materiaal, denk aan een betonnen tafel of betonlook vloer.

‘Re-vive’ vrolijkt op met kleur, is uitbundig en expressief. Hier komt de duurzaamheid terug, de reparatie in stof mag men zien, denk bijvoorbeeld aan badges. Schilderijen en tekeningen worden overgezet naar gordijnstoffen, maar ook naar vloeren. Een vloer met een print kan in 2021!

Meer weten over de toepasbaarheid en uitvoering van een van deze trends? Neem contact op met Instyling voor een vrijblijvende intake.

Bron: Meubelplus.nl  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *