Dekbedden droom

Slapen als Assepoester

De kwaliteit van een dekbed is afhankelijk van de vulling, de vulkracht, de soepelheid van de tijk en het warmte- en vochtregulerend vermogen. Een evenwichtige combinatie van die eigenschappen zorgt ervoor dat de gebruiker heerlijk zacht en droog kan slapen.

Het rendement van volgroeide dons

Volgroeid dons heeft een hogere vulkracht. Dat betekent dat er minder van nodig is om het dekbed tot het juiste volume op te vullen. Hoogwaardig dons is essentieel voor de opbouw van warmte en ventilatie. Het dekbed zal ‘ademen’ en warmte en vocht op natuurlijk wijze afvoeren. Daardoor blijft het dekbed zacht, comfortabel en uiterst drapeerbaar. Door zijn lichtheid, finesse en veerkracht geeft deze dons het gevoel dat je onder een wolk van lucht slaapt.

Keurmerken

Er zijn eendendons en ganzendons gevulde dekbedden op de markt. Kwaliteitsdons producten zijn voorzien van het strenge Downpass keurmerk. Dit keurmerk verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot het dierenwelzijn. Vulmateriaal met het Downpass-keurmerk is na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar omdat het geproduceerd is zonder agressieve desinfecteringsmiddelen. Het is door de hele productieketen heen traceerbaar en voldoet aan de meeste strenge dierenwelzijnseisen.

Nomite is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Donzen dekbedden met dit label zijn geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt en voor mensen met astmatische aandoeningen.

De Öko-Tex 100 norm is een internationaal erkend certificaat voor veiligheid in de textielketen. Dit label geeft aan dat het gebruikte textiel getest is op schadelijke stoffen en geen risico vormt voor de gezondheid van de gebruiker.

Een goede leverancier geeft een tevredenheidsgarantie. Dekbedden van goede kwaliteit worden per vak gevuld en kunnen nagevuld worden. Als men achteraf een te koud dekbed heeft gekocht kan het eenvoudig aangepast worden naar wens van de gebruiker. Door deze tevredenheidsgarantie is men zeker van de ideale warmte isolatie. Deze garantie is uniek en wordt slechts door een enkele leverancier afgegeven. Informeer hiernaar!

Dons dekbed

Er zijn meerdere donssoorten die gebruikt worden als vulmateriaal voor dekbedden. 90% volgroeide eendendons, hoogwaardige 90% Poolse witte ganzendons, 90% witte ganzendons, waarbij de ene soort lichter en fijner is dan de andere. In combinatie  met het type tijk zal de vochtregulatie verschillen. Ganzendons is fijner dan eendendons, omdat er minder veer-steeltjes voelbaar zijn.

Dry-Wool dekbed

Dit dekbed is gevuld met een vliesmix van Wol en Tencel, waardoor er een aanzienlijk betere vochtregulatie ontstaat. Het dekbed is hierdoor lichter, soepeler en wasbaar op 60 graden.

Technifill dekbed

Dit is een hoogwaardige gesiliconiseerde synthetische vezel met een hoog volume en laag gewicht. Het is op 60 °C wasbaar, zonder dat het veel aan volume verliest.

Door toevoeging van zilverdraad is het dekbed anti-bacterieel. Tevens is het goed ademend en heeft een langere levensduur dan de gemiddelde synthetische dekbedden.

Moerbeiboom zijde dekbed

Voor dit zijde dekbed worden alleen met de hand gespreide vezels gebruikt. Dit geeft een veel betere vochtopname en vochtafgifte dan de wildzijde. In combinatie met de 100% zijden tijk is het dekbed verwarmend bij kou en verkoelend bij warmte.

Linnen dekbed

Dit dekbed bestaat uit een hoogwaardige mix van 70% linnen en 30% Tencel. Dit natuurlijke dekbed wordt in het bijzonder bij warme zomernachten hoog gewaardeerd door het koelend effect van linnen. Door de mix van linnen en Tencel is het koel en heel vocht regulerend.

Katoen dekbed

Dit zomerdekbed is gevuld met 100% katoen. Het dekbed is op 40 °C wasbaar. Het heeft een zeer gunstige prijs.

Cashmere dekbed

De Cashmere geit leeft op een hoogte van zo’n 3000 meter in het Himalaya gebergte. In deze koude omgeving worden ze door hun haarsoort zeer goed beschermd. Voor de kwaliteit is het scheiden van de pluizige onderharen van de stugge bovenharen belangrijk. Door uitsluitend de onderharen te gebruiken wordt de meest hoogstaande kwaliteit bereikt. Dit dekbed heeft een uitstekende vocht- en warmteregulatie en voelt nog steeds droog aan als het 30% vocht heeft opgenomen.

Kameelhaar dekbed

Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal Azië. De temperatuur in het leefgebied van de kamelen is van -20 °C ’s nachts tot +40 °C overdag. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt door alleen de zachte onderharen te gebruiken. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat.

Eiderdons dekbed

Eiderdons is zeer exclusief. Niet alleen door de zeer beperkte hoeveelheden die beschikbaar zijn, maar ook door de onvergelijkbare eigenschappen van Eiderdons. Op het gebied van warmte-isolatie en levensduur is Eiderdons onovertroffen. Dit type dekbed bestaat uit kleine vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de Eiderdons perfect op zijn plaats. Deze ‘daunenbatist’ weegt slechts 75 gram per m2. Een eiderdons gevuld dekbed is zeer kostbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *