Bootmatrassen

Het belangrijkste aan boord is een comfortabel bootmatras

Waarom? Omdat 30% van de tijd aan boord doorgebracht wordt om te slapen of te relaxen. Dat is voldoende reden om niet te bezuinigen op een goede matras. En laten we eens kritisch zijn……….. is de gedachte aantrekkelijk om op een matras te slapen die eerder door vele voorgangers al beslapen is? Wilt u bovendien uw spaarzame vrije tijd aan boord zo comfortabel en ontspannen mogelijk doorbrengen?

Een matras moet 7 tot wel 12 jaar meegaan. Daarna is de veerkracht en ondersteuning weg door slijtage, temperatuur- en vochtschommeling. Een bootmatras moet bovendien goed ventileren, want aan boord zijn de slaapruimtes veelal klein en wisselen de omstandigheden. Tijdens de nacht verliest ieder mens lichaamsvocht en dat zal moeten verdampen. Wanneer de matras niet goed ventileert zal het lichaamsvocht door de matras opgenomen worden. Schimmelvorming is het gevolg…..

In matrassenland is een keur aan producten beschikbaar. Op het gebied van bootmatrassen zijn er niet veel fabrikanten die een hoogwaardig product kunnen vervaardigen. Omdat de slaapplaats aan boord van een boot veelal een bijzondere vorm heeft zal ook niet elk type matras passen in de bedbak. Wij zijn op zoek gegaan naar de mogelijkheden en tot de conclusie gekomen dat een aantal zaken van belang zijn.

  1. Hoe dunner de bootmatras des te steviger deze moet zijn
  2. Hoe dikker de bootmatras des te meer comfort deze kan bieden
  3. Hoe zwaarder de kwaliteit des te langer de levensduur zal zijn
  4. Hoe zwaarder de kwaliteit des te meer comfort deze kan bieden

Een dikke bootmatras is echter niet per definitie een goed en comfortabel matras. Het belangrijkste na goede ondersteuning van het lichaam is de ventilatie van de matras. Dat wil zeggen dat het product vervaardigd moet zijn van een grondstof met een open cel-structuur en er onder de matras ruimte moet zijn om een luchtstroom te creëren. Hierdoor wordt het lichaamsvocht, dat tijdens het slapen uitgescheiden wordt, afgevoerd in de lucht. Wanneer er geen ventilatie onder de matras is zal het lichaamsvocht opgenomen worden door de matras. Zoals een spons water opneemt zal de matras het vocht opnemen. Dit veroorzaakt vervolgens schimmels in de matras…….

Een bootmatras moet vervaardigd worden van de meest comfortabele en duurzame materialen. Een hoogwaardige brandvertragende FR matras tijk met een Airflow™ border  biedt comfort, ondersteuning en ventilatie van uitzonderlijke kwaliteit. Dit moet de basis zijn voor een goede nachtrust. Behalve de grondstof van de matraskern is dus ook de matras tijk, de matras border en de matrasdrager van belang. Een lattenbodem zal bijdragen aan comfort van de matras, deze zal het lichaam beter ondersteunen en zorgt voor een luchtstroom onder de matras. Wanneer er in de bodem van de bed-bak enkele gaten gemaakt worden zal de lucht die verplaatst wordt bij het bewegen in bed nog beter afgevoerd kunnen worden.

Goede lichaamsondersteuning, die past bij de lichaamsbouw en het gewicht, de toepassing van natuurlijke materialen en een goede ventilatie dragen bij aan een gezonde en ontspannen nachtrust. Wanneer u ’s nachts uitrust zal het lichaam overdag beter kunnen presteren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *